به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی در نشست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بعد جسمی این ویروس را پزشکان پیگیری می کنند و بعد روحی آن را رسانه ها و خبرنگاران پوشش می دهند. ویروس کرونا در ابتدا دو ویژگی داشت که بیاطلاعی و غافلگیری بود.
خدادی در این نشست که عصر شنبه (هفتم تیر) برگزار شد با اشاره به برخی اتفاقات در سال ۹۸؛ از جمله شهادت سردار سلیمانی ادامه داد: با شیوع کرونا در ایران، در خارج از کشور جریان رسانه ای علیه کشور ایجاد شد که فضای ابهام و تهدید را تقویت می کرد و ما با این فضا وارد میدان مقابله با کرونا شدیم.
دوم بهمن سال ۹۸ جلسه ای با رسانه ها داشتیم و آن ها را توجیه کردیم. هفته اول شیوع کرونا و آغاز این شیوع از قم بود و همزمان شد با انتخابات. در هفته دوم شیوع کرونا با ۲ میلیون شایعه راجع به آن مواجه بودیم که این تعداد افزایش هم یافت.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا که در این وزارتخانه مستقر است، اتاق خبر ۲۴ ساعته برای این کار تشکیل داد که حجم گسترده ای از اطلاعات در آن در حال گردش است.
وی تصریح کرد: در اتاق خبر با تاکید بر توجه به مرجع اطلاعات، مقابله با شایعات، واگذار کردن کار به رسانه و هدایت رسانه ای (اقناع و مشارکت مردم در مقابله با کرونا) عمل کردیم. جریان تولید محتوا به صورت ۲۴ ساعته در این اتاق در حال کنشگری و واکنش گری است.
ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت استفاده شود اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
مواردی از ابتلا به کرونا در ایران از ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ مشاهده شد. تا امروز ۲۲۰ هزار و ۱۸۰ نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده و بیش از ۸۰ درصد آنها بهبود یافته اند، همچنین ۱۰ هزار و ۳۶۴ نفر بر اثر ابتلا به آن درگذشته اند.