کرمان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: استفاده از ماسک در مجامع عمومی، بانک‌ها و ادارات و همچنین برخی اصناف این استان که مراجعات زیادی دارند از فردا (دوشنبه) اجباری می‌شود.

به گزارش ایرنا، سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی روز یکشنبه در ستاد مقابله با کرونا افزود: تبلیغات محیطی استفاده از ماسک از فردا در سطح شهر کرمان آغاز می شود و اصحاب رسانه نیز مزایای استفاده از ماسک را تشریح کنند
وی اظهار داشت: افراد به منظور کاهش ابتلا به بیماری کرونا و کاهش حجم مراجعات مردمی به بیمارستان ها فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت و در محیط های پر جمعیت از ماسک استفاده کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک حدود ۹۰ درصد از ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد ادامه داد: استفاده از ماسک طبق دستور رییس جمهوری از ۱۵ تیرماه به ‌صورت رسمی در فضاهای عمومی اجباری خواهد شد.
وی نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی دانست و بیان کرد: رعایت مسائل و پروتکل‌های بهداشتی باید مدنظر قرار گیرد و دستگاه‌های نظارتی باید گزارش عملکرد خود را ارائه دهند.
آیت الهی موسوی با اشاره به دیگر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: مقرر شد اجاره بهای واحدهای مسکونی از خردادماه برای تهران حداکثر ۲۵ درصد و در کلان شهرها و سایر مناطق ۱۵ درصد افزایش یابد.
وی همچنین تصریح کرد: جشنواره پسته‌ امسال برگزار نمی‌شود و کارفرمایان با نزدیک شدن به فصل پسته چینی موظفند بر نحوه اجرای پروتکل‌های بهداشتی کارگران نظارت لازم داشته باشند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز گفت: مواد ضد عفونی‌کننده به اندازه کافی در این استان وجود دارد و انبارهای شرکت‌های تولیدکننده از این مواد اشباح است.

ارسلان میری اظهار داشت: ماسک‌ها با قیمت حدود سه هزار تومان به فروش می‌رسد که باید دستگاه‌های مربوط توضیح لازم در مورد این افزایش قیمت ارائه کنند زیرا قبل از شیوع کرونا قیمت هر عدد ماسک حدود ۴۰۰ تومان بود که تاکنون پاسخی در این راستا دریافت نشده است.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی وامور حقوقی استانداری کرمان گفت: دستگاه‌های دولتی غیر از بیمه‌ها و بانک‌ها توسط اداره کل بازرسی استانداری نظارت می‌شوند.

غلامرضا نویدی افزود: نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بانک‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت اقتصادی و بیمه دولتی و خصوصی توسط اداره کل جذب سرمایه‌گذاری، شهرداری‌ها توسط دفتر امور شوراهای استانداری، اماکن مذهبی توسط اداره کل تبلیغات اسلامی، واحدهای تولیدی، معدنی، بازرگانی غیر از مواد خوراکی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت نظارت می‌شود.

وی تصریح کرد: دفاتر پیشخوان دولت توسط اداره کل ارتباطات، کلانتری‌ها و دفاتر پلیس به اضافه ۱۰ توسط نیروی انتظامی و دستگاه های زیر مجموعه قضائی توسط دادگستری انجام می‌شود.
نویدی ادامه داد: آموزش و پرورش، دهیاری‌ها، دانشگاه‌ها، مکان‌های تفریحی، نانوایی‌ها و پمپ بنزین‌ها باید ستاد مقابله با کرونای استان تصمیم گیری کند که نظارت توسط چه دستگاهی صورت گیرد. 

وی به آغاز نظارت بر دستگاه‌های اجرایی طی هفته گذشته اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی به چند گروه سبز، زرد و قرمز تقسیم می‌شوند و برای تعیین رنگ هر دستگاه یک چک لیست تهیه و به امضای مدیر می‌رسد که مدیران بدانند وضعیت چگونه است.

وی افزود: ۸۰ اداره کل، سازمان، شرکت و موسسه در ۱۵۰ ساختمان در مرکز استان کرمان مورد بازدید و نظارت قرار گرفتند و فرمانداری‌ها نیز در شهرستان ها بازرس تعیین کرده و هر شهرستان در هفته اول ۵۰ اداره را بازرسی کرده و وضعیت تحلیل مشخص و این هفته بازدید نوبت دوم در حال انجام است.

مدیرکل بازرسی استانداری کرمان عنوان کرد: ۴۸ ساعت به دستگاه‌های که وضعیت زرد دارند، اخطار داده شد و این هفته بازدید مجدد می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: طبق آحرین اعلام رسمی حدود ۱۰ میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شده‌اند.
حمیدرضا رشیدی نژاد بیان کرد: بعد از بازگشایی‌های مجدد موج دوم شیوع کرونا آغاز می‌شود و این قابل پیش‌بینی است و دلیل آن رعایت نکردن فاصله‌هاست.

وی با بیان اینکه اوایل که قضیه حساس بود و همه ترس داشتند رعایت‌ها حدود ۸۰ درصد انجام می شد اما اکنون به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه دست‌ها باید مرتب شستشو داده شوند، بیان کرد: باید فاصله یک و نیم متر را از افراد رعایت کنیم.

وی بر لزوم رعایت دستورالعمل‌ها و الزامات پیشگیری از کرونا تاکید کرد و افزود: چند دستگاه نظارتی بر اجرای پروتکل‌ها ناظر هستند اما بهترین ناظر خود مردم هستند.

وی تاکید کرد: حوزه بهداشت محیط هفت هزار نیرو در کل کشور دارد و نظارت به تنهایی از عهده وزارت بهداشت و درمان ساخته نیست لذا مردم باید ناظر بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشند.
رشیدی‌نژاد با بیان اینکه در زمینه تخلفات بهداشتی دستگاه‌های نظارتی ورود پیدا خواهند کرد و احتمالا جریمه‌های سنگینی برای متخلفین در نظر گرفته شود تصریح کرد: شهرستان‌های استان کرمان در وضعیت قرمز، نارنجی و خطر متوسط هستند.

رشیدی نژاد با بیان اینکه کرمان از ابتدا شاهد همه‌گیری نبود زیرا در اوایل خوب رعایت می‌شد گفت: باید شیب ابتلا به کرونا را ملایم کنیم تا بهداشت و درمان بتوانند به خوبی ارائه خدمت کنند.

وی بیان کرد: منطقه جنوب استان کرمان بیشتر درگیر شیوع بیماری است زیرا هم مرز ۲ استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آمار ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در این استان اظهار داشت: ۷۰ تا ۱۰۰ درصد میزان بستری و مرگ و میر در کرمان از یک ماه قبل افزایش یافت و اکنون حدود ۵۰۰ بیمار بستری در بیمارستان‌های این استان داریم.

وی ادامه داد: آمار بیماران کرونایی ترخیص شده از بیمارستان های استان کرمان نیز زیاد است و امیدواریم به سطح مساوی برسد یا نزول پیدا کند. 
وی کم کردن تجمعات و شرکت نکردن در تجمعات را از راه‌های کاهش احتمال ابتلا عنوان و تصریح کرد: هنوز ظرفیت تخت بستری برای مراجعه کنندگان کافی است اما اگر رعایت نکنیم با بحران روبرو خواهیم شد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به درخواست سه تا چهار برابری این استان برای دریافت واکسن آنفلونزای H۱N۱ گفت: متقاضیان این واکسن نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده اند برابر سال گذشته داده است و هر زمان که اختصاص یابد اعلام می‌کنیم.