تهران- ایرنا- فناوری چاپ سه‌بعدی، امکان ساخت خانه زیست‌سازگار با ماندگاری بیش از ۱۰۰ سال را در عرض ۴۸ ساعت فراهم کرده است.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری سی‌نت، فناوری چاپ سه‌بعدی در حال تحول تمام زمینه‌های صنعت از پزشکی گرفته تا ماشین‌سازی است. این فناوری می‌تواند اشیایی در ابعاد  مختلف و با مواد اولیه مورد دلخواه تولید کند.
محققان در جمهوری چک به تازگی از این فناوری برای ساخت خانه استفاده کرده‌اند. این خانه سبز در عرض ۴۸ ساعت آماده می‌شود و میزان کربن تولیدشده را حدود ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.
جالب است بدانید میزان کربن تولیدشده ناشی از ساخت و ساز حدود ۳۹ درصد از کل کربن انتشار یافته در سطح جهان است؛ در حالی‌که این میزان در صنعت حمل و نقل هوایی فقط حدود دو درصد است؛ بنابراین ساخت خانه‌های زیست‌سازگاری که در ساخت آنان کربن کمتری تولید شود، بسیار حائز اهمیت است.


این خانه ماندگاری بالا و در حدود ۱۰۰ سال دارد و همچنین می‌تواند به صورت شناور روی آب باشد. این پروژه با همکاری یک مجسمه‌ساز و یک مهندس راه و ساختمان در جمهوری چک ساخته شده است.
هزینه ساخت این خانه ۵۰ درصد کمتر از ساخت به روش‌های سنتی است و توسط یک بازوی رباتیک به نام Scoolpt ساخته می‌شود که قادر به چاپ ۱۵ سانتی‌متر در ثانیه است.
این خانه ۴۳ مترمربعی از اتاق خواب، نشیمن، حمام و آشپزخانه تشکیل شده است و مناسب اقامت دو نفر است.
این خانه از انرژی تجدیدپذیر استفاده می‌کند و قادر به تصفیه آب مصرفی است.