مشهد- ایرنا- طرح مثلت توسعه اقتصادی-فرهنگی در خراسان رضوی از مهمترین طرح‌ها در راستای افزایش تولید و اشتغالزایی است که با هدف جهش تولید در دولت تدبیر و امید عملیاتی شد.

اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی- فرهنگی از دی ماه ۱۳۹۷ با تقسیم استان خراسان رضوی به ۱۲ منطقه بر مبنای شمار حوزه‌های انتخاباتی توسط علیرضا رزم‌حسینی استاندار این استان پیگیری و عملیاتی شد.
در این طرح نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمه‌دولتی به عنوان "معین اقتصادی" مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی انتخاب و وظایف و تعهداتشان در قالب یک تفاهمنامه برای هر معین اقتصادی مشخص می‌شود.
بر این اساس استاندار خراسان رضوی تاکنون در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته تفاهمنامه‌های اقتصادی را با مسوولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان "معین" امضا کرده است و هم‌اینک ۲۲۹ معین اقتصادی در مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی ۹۸ درصد از روستاهای این استان را زیرپوشش برنامه‌های توسعه برده‌اند.
افزون بر ۹۲ درصد معین‌های اقتصادی خراسان رضوی از بخش خصوصی و هشت درصد از بخش دولتی و نهادهای غیردولتی هستند.
تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی خراسان رضوی ۲۱ درصدشان در حوزه خدمات و گردشگری ۴۴ درصدشان در حوزه صنعت و ۳۵ درصدشان در حوزه کشاورزی است.
با توجه به ضرورت معرفی معین‌های اقتصادی و نقش آنها در تولید و اشتغالزایی، در راستای تبیین اقدامات معین‌های اقتصادی و فرهنگی امروز میزگردی با حضور معین‌های اقتصادی و فرهنگی بخش‌های شهرآباد شهرستان بردسکن و معین اقتصادی بخش مرکزی شهرستان سبزوار در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز خراسان رضوی برگزار شد.
سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری خراسان رضوی در ابتدای این میزگرد گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار خراسان رضوی نماد کاملی از همدلی و همسویی ارکان حاکمیت و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای رسیدن به توسعه است.
حسن گوهرپور افزود: برنامه‌ریزی شده‌ است که سلسله نشست‌هایی با حضور معین‌های اقتصادی برای تبیین فعالیت آنها برگزار شود که نخستین نشست، امروز به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی برگزار شد.
وی ادامه داد: معین‌های اقتصادی از سرمایه اقتصادی اجتماعی خود برای توسعه منطقه هزینه می کنند و اقدامات آنها برای رشد تولید و اشتغال قابل قدردانی است.


دستاوردهای معین اقتصادی بخش شهرآباد شهرستان بردسکن
در این نشست مدیر شعب پست بانک خراسان رضوی به عنوان معین اقتصادی بخش شهرآباد شهرستان بردسکن گفت: تیرماه پارسال تفاهم‌نامه‌ای بین استاندار و پست بانک ایران امضا شد و پست بانک، معین اقتصادی بخش شهرآباد شهرستان بردسکن با ۱۸ روستا شد.
محمود شیردل افزود: تا کنون ۲۲ نشست در این خصوص با کارآفرینان در شهرآباد تشکیل شده ‌است.
وی ادامه داد: سال گذشته نیز کلاسهای آموزشی ویژه معرفی ظرفیت‌ها و تببین وظایف معین اقتصادی برگزار شد و ۴۰۰ نفر از افراد فعال در باجه‌های این شعب به عنوان تسهیلگر رابط و مشاور، آموزش‌های لازم را فراگرفتند.

معین اقتصادی بخش شهرآباد شهرستان بردسکن در ادامه از پرداخت ۲۱۲ میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک جهت کسب و کارهای موجود در قالب طرح‌های ایجادی و توسعه‌ای در منطقه شهرآباد در سال گذشته خبر داد.
شیردل افزود: با پرداخت این تسهیلات ۵۸۴ نفر در بخش‌های کشاورزی و دامداری مشغول به کار شدند.
وی ادامه داد: با توجه به نام‌گذاری امسال به عنوان سال جهش تولید، به منظور توانمندسازی روستائیان، ظرفیت‌های منطقه شهرآباد برای اجرای طرح‌های قابل توجیه ایجادی و توسعه‌ای در بخش‌های صنایع دستی و گردشگری، احداث گلخانه، استفاده از انرژی خورشیدی و احداث استخر آب شناسایی شد و ۲۵ میلیارد و ۹۳۶ میلیون ریال نیز اعتبار از محل منابع داخلی بانک در بخش‌های پرورش دام، کاشت زعفران و احداث گلخانه به روستاهای منطقه اختصاص یافت و در حال پرداخت است.
معین اقتصادی بخش شهرآباد شهرستان بردسکن گفت: سال گذشته تفاهم‌نامه‌هایی با سایر معین‌ها در حوزه کمک به روستاها منعقد شد و تسهیلات خوبی به آنها پرداخت شد که در سال ۹۹ نیز این رویه ادامه خواهد داشت و باید سبد تسهیلات را متنوع تر کنیم و با تجربه سال ۹۸ امسال بهتر عمل خواهیم کرد.
شیردل در خصوص طرح‌های مصوب و اختصاص تسهیلات به آنها نیز افزود: طرح‌ها و اشتغالزایی آنها به تایید فرمانداران می‌رسد و با وسواس خاصی تایید می‌شود لذا اطلاعات و داده‌ها از ضریب اطمینان بالایی برخوردار است.


دستاوردهای معین اقتصادی بخش مرکزی سبزوار
معین اقتصادی بخش مرکزی سبزوار نیز در این نشست گفت: اسفند ماه سال ۹۷ تفاهم‌نامه این معین اقتصادی منعقد شد و ۱۷ روستا تحت پوشش قرار گرفت.
هادی زرقانی افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی در واقع موجب امید به آینده و همچنین دلگرمی فعالان عرصه کسب و کار و کارآفرینان، روستائیان و کشاورزان منطقه شده ‌است.
وی ادامه داد: نقش معین‌های اقتصادی در مثلت توسعه اقتصادی- فرهنگی، شناخت ظرفیت‌های نسبی پایدار منطقه و شناخت مشکلات و رفع آنهاست.
معین اقتصادی بخش مرکزی سبزوار گفت: تلاش در جهت توسعه منطقه با تکیه بر دانش فنی، تخصص، توانمندی بخش خصوصی، استفاده از زیرساخت‌های اداری موجود و بهره‌گیری از ظرفیت نمایندگان مجلس و ائمه جمعه از جمله رویکردهای این معین اقتصادی برای توسعه منطقه است.
زرقانی افزود: تشکیل دبیرخانه معین اقتصادی بخش مرکزی سبزوار واقع در مرکز نوآوری دانشگاه علوم پزشکی، برگزاری جلسات مشاوره با فعالان، تولید کنندگان و کار آفرینان منطقه، انعقاد تفاهمنامه با چندین بانک در راستای اخذ تسهیلات برای کارآفرینان و طرح‌های توسعه اشتغال روستا و همکاری با شبکه توسعه اجتماعی رسالت در راستای ایجاد تعداد ۲۲ کانون و صندوق خرد همیاری به منظور اعطای تسهیلات کم بهره برای اشتغال خرد روستایی و خانگی از جمله اقدامات این معین اقتصادی در سال گذشته بوده‌ است.
وی ادامه داد: تدوین کتابچه کامل زعفران، ارائه آموزش‌های فعال در زمینه کشاورزی، صنعت بورس و شیلات و تلاش در جهت تکمیل زنجیره تولید محصولات نیز از اقدامات این معین اقتصادی است.
معین اقتصادی بخش مرکزی سبزوار گفت: ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش در تولید گیاهان دارویی و داروهای گیاهایی در منطقه با تکیه بر تولید مبتنی بر قرارداد و اجرای طرح کشت گیاهان دارویی در منطقه اولر با سرمایه ۲۲۲ میلیون تومان در سطح ۸۵ هکتار و ۸۵ نفر اشتغالزایی از دیگر اقدامات این معین است.
زرقانی افزود: ارتباط با سازمانهای مردم نهاد برای هم‌افزایی فعالیت‌های فرهنگی، ارتباط و شناسایی تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنایع دستی در شهرستان، پرداخت تسهیلات در قالب تفاهمنامه با پست بانک به مبلغ ۶۲۲ میلیون تومان به ۸۹ نفر از فعالان حوزه‌های کشاورزی و دامپروری بخش مرکزی سبزوار و داورزن از دیگر این اقدامات است.
وی ادامه داد: معین های اقتصادی به عنوان خیران اقتصادی تمایلی ندارند کارهایشان دیده شود و بخش خصوصی هزینه‌ها را شخصی انجام می‌دهد و نیازی به آمارسازی ندارند.
آخرین سال از قرن ۱۳ شمسی سال "جهش تولید" نام گرفت و مقام معظم رهبری ضمن این نام‌گذاری تاکید کردند: "جهش تولید باید تغییر محسوس در زندگی مردم ایجاد کند" که امید است اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی این هدف را تسهیل کند.