غلامرضا قوسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درخواست ۲ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی را به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کردیم که یک میلیارد تومان مصوب شد.
وی بیان کرد: یک میلیارد تومان اعتبار ملی برای مبارزه با ملخ صحرایی برای استان مصوب شد که در مرحله نخست ۴۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت و تامین سم در استان انجام شد که در اختیار شهرستانها قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: هجوم ملخ صحرایی در شهرستانهای سربیشه، درمیان و زیرکوه قابل کنترل است و نگران کننده نیست اما در شهرستان نهبندان ملخها وارد فاز پرواز و در برخی مناطق وارد مزارع و باغات شدهاند.
وی افزود: چون ملخها در روز بیشتر حالت پروازی دارند، شب به دلیل تجمع در یک مکان بهترین زمان برای مبارزه است.
قوسی گفت: انواع تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی در استان تامین شده است و آمادگی پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به ۲۰ نفر از کشاورزان بومی نهبندان برای خرید سمپاش را داریم.
وی با اشاره به اینکه در آخرین مرحله حیات و زندگی ملخها در شهرستان نهبندان قرار داریم افزود: تا یکی ۲ هفته دیگر در صورت مساعد بودن شرایط در کشورهای افغانستان، پاکستان و شاید هند شاهد مهاجرت ملخها از نهبندان به این کشورها خواهیم بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: دوباره در فصل پاییز شاهد ریزش ملخها در استان خواهیم بود.
وی گفت: براساس اعلام نظر کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نسبت به سایر استانها عملکرد مطلوبتری در مبارزه با ملخ صحرایی داشته است.
قوسی با بیان اینکه اکنون سطح آلودگی به ملخ صحرایی در استان حدود ۶۹ هزار هکتار است اظهار داشت: عملیات سمپاشی و مبارزه در سطح حدود ۲۵ هزار هکتار انجام شده است و در برخی مناطق استان نیز سمپاشی در ۲ نوبت انجام شد.
وی عنوان کرد: مبارزه جدی با ملخهای صحرایی در شهرستان نهبندان در حال انجام است و امکانات خودرویی مبارزه با این آفت در این شهرستان را نیز افزایش خواهیم داد.
نخستین مورد هجوم ملخ صحرایی اوایل اردیبهشت امسال در مناطقی از شهرستان نهبندان شناسایی شد و سه شهرستان مرزی دیگر استان را هم درگیر کرد.
به گفته مسوولان استان ملخهای صحرایی از استانهای همجوار وارد خراسان جنوبی شدهاند.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند است.