بهروز آقایی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طبق برنامه از پیش تعیین شده، پنجمین پارت از محمولههای ترانزیتی در قالب سری جدید ترانزیت کالای اساسی از هندوستان به افغانستان از طریق بندر چابهار وارد و بلافاصله عملیات تخلیه آن آغاز شد.
وی افزود: پارت اول تا چهارم این محموله نیز در مجموع به وزن ۳۱ هزار تن از روزهای پایانی فروردین و در شرایطی که ویروس کرونا بر همه جهان غلبه کرده بود در این بندر استراتژیک پهلو گرفت.
مدیرکل بنادر و کشتیرانی سیستان و بلوچستان با اشاره به خروج این کالا به صورت حمل یکسره از بندر چابهار به سمت مرز افغانستان،افزود: دیگر محمولههای ترانزیتی هند به افغانستان نیز با ترافیک بسیار مطلوب از طریق این بندر بزرگ اقیانوسی وارد و به مقصد ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد: چهار بخش اول از گندم اهدایی دولت هند پس از تخلیه از کشتی در بندر شهید بهشتی چابهار، بارگیری و از طریق مرز میلک - زرنج به افغانستان منتقل شد.
آقایی اظهارداشت: رونق بندر چابهار به عنوان دروازه اصلی توسعه سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کشور مستلزم توسعه صادرات، واردات، ترانزیت و توسعه زیرساختهای بندری بوده که در این راستا و همگام با اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی زیرساختهای مناسب بندری و تجهیزات پیشرفته در این بندر استراتژیک تعبیه شده است.
وی ادامه داد: با وجود ۲ بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری امکان پهلوگیری، تخلیه و بارگیری کشتیهای اقیانوس پیما و همچنین رونق ترانزیت و صادرات در جنوب شرق کشور فراهم شده که با ایجاد دو اسکله جدید در فاز ۲ طرح توسعه عملیات تخلیه و بارگیری در این بندرراهبردی با رشد چشمگیری همراه خواهد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: بندر چابهار به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی کشور با موقعیتی منحصر بفرد و برخورداری از زیرساختهای مناسب بندری و تجهیزات پیشرفته قابلیت تبدیل شدن به قطب تجاری منطقه را دارد و فرصت خوبی برای حمل و نقل کالاهای کشورهای مختلف از جمله افغانستان است.