عطاالله شاکریان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همهگیری و شیوع ویروس کرونا شرایط مبهم و غیرقابل پیشبینی را ایجاد کرده که منجر به بروز طیفی از افکار ناامید کننده توام با اضطراب و استرس شده که نتیجه آن میتواند احساس فرسودگی و درماندگی باشد.
وی با بیان اینکه اولین تغییر و باور باید به این سمت باشد که بپذیریم زندگی همیشه بر وفق مراد نیست، افزود: باید پذیرفت که اکنون در بحران هستیم و کرونا آسیبهایی را از جهات مختلف ایجاد کرده پس باید با بالا بردن آستانه تحمل، همکاری و همدلی از این شرایط عبور کرد.
کارشناس ارشد مشاوره خانواده اضافه کرد: برای کنار آمدن با شرایط جدید باید ضمن کنترل احساسات و افکار، رفتارهای خود را در جهت معقول سوق داده و باورهای خود را نسبت به این بیماری تغییر دهیم و اینکه ویروس کرونا قرار نیست کنترل زندگی را از دستمان خارج کند.
شاکریان یادآور شد: با مدیریت ترس، اضطراب، تسلط و کنترل بر جنبههای مثبت وجود خود، آنها را در جهت کاهش آسیبهای روانشناختی که همان غرق شدن در نگرانیها و نشخوارهای ذهنی است هدایت کنیم تا دچار مشکلاتی مانند اختلال در خواب، خشم، اضطراب و ناتوانی در تمرکز و بدبینی نشویم.
وی تاکید کرد: باید سعی کرد برنامه ریزی روزانه داشت و هر روز حجمی از کارهای معمول را تعیین کرد و انجام داد و در این مسیر روابط اجتماعی را با لحاظ کردن پروتکلهای بهداشتی مد نظر قرار داد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه برای کمک به افراد نیازمند، میتوان شبکه حمایتی تشکیل داد تا اضطرابهای اجتماعی کاهش یابد، افزود: باید در کنار داشتن روابط اجتماعی محکم با دوستان و خانواده، قوام و سلامت روان شناختی خود را در مواجهه با سختیها حفظ کرد که این مسئله باعث افزایش قدرت تابآوری میشود.
شاکریان گفت: برای داشتن تابآوری باید قدرت پذیرش بالایی داشت و بپذیریم که زندگی مجموعهای از فراز و نشیبها است و گاهی هم ممکن است با شرایط ناگوار مواجه شویم که باعث میشود صبوری را نسبت به خود و دیگران تمرین کنیم و به جای تمرکز بر جنبههای هیجانی بر روی عقلانیت متمرکز شویم.
طبق گفته سخنگوی وزارت بهداشت تا ظهر دوشنبه نهم تیر ماه در مجموع ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان کرونا در کشور به ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.