محمدرضا ذیلایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ماهانه یک هزار و ۲۰۰ نفر در این مدت برای اهدای خون در پایگاه انتقال خون کاشان پذیرش شدند که از آنها سه هزار و ۶۰۰ فرآورده خونی تولید شده است.
وی یادآور شد: بهار سال گذشته به طور میانگین نزدیک به یک هزار و ۱۰۰ نفر برای خونگیری در پایگاه انتقال خون شهرستان کاشان پذیرش شده بودند.
رییس پایگاه انتقال خون کاشان اضافه کرد: نزدیک به ۲ هزار و ۴۰۰ واحد از این خونها در بیمارستانها و مرکزهای درمانی این منطقه مصرف شد و سایر آن برای بیماران نیازمند در شهرهای همجوار و اصفهان ارسال شده است.
وی یادآور شد: افزون بر مصاحبه و مشاوره با اهداکنندگان خون از سوی پزشک مستقر در پایگاه، آزمایشهای هپاتیت B و C، سفلیس، ایدز، تشخیص گروه خونی و RH بر روی تمام خونها انجام میشود.
ذیلایی در ادامه با قدردانی از مردم شهرستان کاشان در کمک به بیماران با اهدای خون تاکید کرد: در زمان حاضر به گروههای خونی منفی از جمله O و A نیاز داریم.
وی اضافه کرد: بیمارستانهای شهید بهشتی، آیتالله یثربی، میلاد، متینی، شبیهخوانی و نقوی در کاشان، بیمارستانهای شهید رجایی و سیدالشهدا در آران و بیدگل، خاتم الانبیا و فاطمیه در نطنز از پایگاه انتقال خون شهرستان کاشان خون دریافت میکنند.
زنان و مردان از سن قانونی ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن، تا سن ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
هر واحد خون به فرآوردههایی مانند گلبول قرمز شسته شده، پلاکت، پلاسمای تازه منجمد و رسوب کرایو تبدیل میشود و در واقع یک واحد خون میتواند در اختیار چند بیمار نیازمند قرار بگیرد.
میانگین اهدای خون در کشور ۲۵ و در استان اصفهان ۲۷ به ازای هر یکهزار نفر است.
شهرستان کاشان با جمعیت بیش از ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.