محمدحسین محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد، به ۴۵ روستا به دلیل کمبود آب چاههای داخل روستا و ۴۹ روستای دیگر بخاطر غیرقابل شرب بودن آب چاههای موجود در روستاها، آب شرب بهداشتی و سالم به صورت سیار توسط شرکت آبفا انجام میشود.
وی تعداد روستاهای دارای تاسیسات لولهکشی و آب شرب بهداشتی در استان را یک هزار و ۵۴۲ مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد یک هزار و ۶ روستا زیرپوشش خدمات شرکت آبفا و ۵۳۶ روستا نیز بیبهره است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان یادآور شد: در حال حاضر ساکنان ۱۳۵ روستای استان فاقد تاسیسات لولهکشی و هر گونه خطوط و تجهیزات آب و فاضلاب هستند که شامل هشت درصد روستاهای این استان میشود.
محمدی با بیان اینکه شاخص بهرهمندی روستاهای استان از آب شرب ۶۴،۸ درصد است، اضافه کرد: هم اکنون ۶۰ درصد روستاهای استان از خدمات این شرکت بهرهمند هستند.
وی به ادغام شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در اسفند سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حال بررسی وضعیت روستاها و برنامهریزی برای رفع مشکلات کمآبی یا تامین آب شرب و بهداشتی روستاهای محروم هستیم.
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ از کل جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفری کردستان، ۴۶۸ هزار و ۷۷۸ نفر در روستاها ساکن هستند.