محمدعلی سلامی روز سهشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: بهطور میانگین در هر دوره کشت، هفت هزار و ۵۰۰ تن گیلاس از باغات استان برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه گیلاس قم دارای کیفیت بالایی است و بازار خوبی دارد، افزود: حدود ۹۲۰ تن از کشاورزان قمی در باغات استان به تولید گیلاس میپردازند.
وی ادامه داد: ۶۱۹ هکتار از سطح باغات قم نیز به کشت زردآلو اختصاص یافته که در هر دوره حدود سه هزار و ۵۰۰ تن محصول از آن برداشت میشود.
سلامی گفت: همچنین بیش از یکهزار تن از کشاورزان قمی به کشت این محصول در مناطق سردسیری استان میپردازند.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۰ هکتار از باغات قم نیز به کشت هلو اختصاص دارد، بیان کرد: تولید محصولات متنوع باغی در مناطق سردسیری قم، نشان از جایگاه ویژه کشاورزی این استان دارد.
سطح زیر کشت باغهای قم ۲۲ هزار هکتار است و سالانه ۸۲هزار تن محصول باغی در استان برداشت میشود.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات میباشد.