شیراز- ایرنا- معرفی شیراز به عنوان یکی از شهرهای نمونه دوستدار کودک از سوی سازمان یونیسف وابسته به ملل متحد امکان پیوستن شیراز به شبکه جهانی دوستدار کودک را در پرتو برنامه‌های جامع نگر و کلان اجتماعی فراهم کرده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز دوشنبه در جمع خبرنگاران عنوان کرد: یونیسف سازمان کودکان ملل متحد، شیراز را به عنوان شهر الگو (پایلوت) دوستدار کودک معرفی کرده است و  دلیل توجه فعالان اجتماعی به دوران کودکی حاصل بزرگسالانه شدن فضای عمومی و عدم فعالیت کودکان در این فضاست.

مرتضی جعفری ادامه داد: ساختار نامناسب فیزیکی و اجتماعی شهرها منجر به حذف کودکان از فضای عمومی و انزوای آنان در فضای خصوصی شده است و این انزوا تا زمانی است که کودکان در جریان بزرگ‌شدن و با کسب مهارت‌های مختلف بتوانند به افرادی مفید برای جامعه بدل شوند. 
معاون فرهنگی شهردار شیراز با بیان اینکه امروزه شهر محیطی ناامن برای کودکان است، گفت: این در حالی است که چشمان ناظر بر شهر می‌تواند امنیت فعالیت کودکان را فراهم کند. 
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز عنوان کرد: موانع بر سر راه حقوق کودکان صرفا عمرانی و کالبدی نیست و به‌طور کلی آن را باید به سه دسته نظری، حقوقی و اجرایی تقسیم کرد؛ بر این اساس راهکارهای رسیدن به این حقوق را می‌توان در ضرورت تشکیل نهاد ملی برای کودکان، ضرورت شبکه‌سازی نهادهای دولتی و غیردولتی و ارائه طرح‌های موفق حاصل از همبستگی با سازمان‌های مردم نهاد دانست که سازمان فرهنگی شهرداری به سهم خود سعی در ایجاد این هم افزایی و اجماع مفید بین بخشی و بین سازمانی دارد. 
جعفری افزود: با رفع موانع شهری و توجه کانونی به دوران کودکی با تکیه بر برنامه‌های جامع، حقوقی و اجرایی که در دست اقدام است، می‌توان گفت گامی بلند در راه احقاق حقوق پایمال شده کودکان و از همه مهم تر تحقق توسعه پایدار برداشته می شود. 
معاون فرهنگی شهردار شیراز ابراز داشت: توسعه پایدار به توانمندی منابع انسانی و به‌ویژه کودکان مرتبط است و در اینجا نقش نهادهای متولی امر کودکان در آن بسیار بنیادی و ریشه‌ای است؛ زیرا برای عبور از تمام مشکلات اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و تحقق توسعه باید از کودکان و بطور خاص نهادهای متولی آنان آغاز کرد. 
جعفری بیان داشت: شورای اسلامی شهر دوره پنجم و شهرداری شیراز بر اساس اسناد بالادستی و با رویکرد انسان‌گرایانه و گفتمان توسعه فرهنگی و اجتماعی، شعار شیراز شهر دوستدار کودک را سرلوحه سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات کلان خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه معیار انسان‌گرایی شهری از نظر شهرداری شیراز توجه به گروه‌های خاص و آسیب‌پذیرتر جامعه است، گفت: در این زمینه سنجش میزان کودک‌مداری در محلات و مناطق مختلف شهر شیراز بررسی می‌شود؛ چراکه شهر دوستدار کودک مطابق پیمان جهانی کودک و اعلامیه جهانی حقوق بشر سعی در دستیابی به حقوق کودکان دارد. 
همچنین معاون‌ اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز بیان کرد: شهر دوستدار کودک باید جایگاهی مناسب برای رشد کودکان در همه سنین باشد، زندگی ایمن را تضمین کند و دسترسی به خدمات و تسهیلات را برای همگان فراهم آورد و به عنوان ساختارهای محیطی حمایت‌های لازم را از کودک برای پایه ریزی اهداف و برنامه هایش در محیط فراهم سازد.
بتول معلم افزود: در این زمینه اقداماتی همچون تشکیل دبیرخانه دائمی شهر دوستدار کودک، تشکیل کارگروه های متناظر آن، تشکیل شورای شهر کودک و نوجوان، راه‌اندازی پایگاه‌های سیار ارائه خدمات اجتماعی شامل ۲ دستگاه اتوبوس نشاط اجتماعی کودک و نشاط اجتماعی نوجوان و نیز راه‌اندازی کلینیک تخصصی حقوق کودک در دستور کار شهرداری شیراز قرار گرفته است. 
وی اظهار داشت: هم‌افزایی میان ارگان‌های رسمی دولتی، خصوصی و نهادهای مردم نهاد فعال، ابلاغ و به‌کارگیری ضوابط و استانداردهای بین‌المللی اجتماعی معطوف به کودکان در حوزه شهری، تهیه اطلس اجتماعی کودکان و اجرای پیمایش‌های میدانی اولویت دار با هدف توصیف وضع موجود کودکان شهر شیراز از جمله دیگر اقدامات در این زمینه است.  
معلم شناسایی و توانمندسازی و حمایت دائمی دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم را نیز از راهکارهای پیش روی شهرداری شیراز برای حفظ این عنوان دانست.