حسن حسینی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران در مشهد افزود: مشکل تمام مراکز استان و شهرستانها، انحصار و تمرکز قدرت در تهران است در حالی که تمرکززدایی و تفویض اختیارات به مدیران استانی میتواند در رفع بسیاری از مشکلات راهگشا باشد.
وی ادامه داد: تفویض اختیار خاصی نه به استاندار و نه به هیچ کدام از مدیران استانی داده نشده است و استاندار استانی مانند خراسان رضوی که ۶ هزار واحد صنعتی و ۳۰ میلیون زایر در سال دارد، از همان اختیارات استان کوچک برخوردار است.
نایب رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: در این استان حداکثر تسهیلاتی را که نظام بانکی میتواند بدهد، ۶ میلیارد تومان است لذا برای حل مشکلات کشور باید تمرکزگرایی کاهش یابد.
وی افزود: به رغم قول مساعد رییس دفتر رییس جمهوری در این زمینه در پنج یا ۶ ماه پیش، هنوز اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده است.
حسینی ادامه داد: آنچه ما به عنوان تشکلهای بخش خصوصی انجام میدهیم، در شان تولیدکنندگان ما که با شرایط بسیار سخت و دشوار کار میکنند، نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اوضاع اقتصادی به دلایل مختلف بیثبات شده است گفت: تولید فرآیندی است که ممکن است در برخی تولیدات چندین ماه طول بکشد، اما پارامترهای اثرگذار در این فرایند اکنون به گونهای است که در کمتر از یک ساعت جابهجا میشود، در بخش ارز نوساناتی اتفاق میافتد که غیر قابل تحمل است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: نوسانات نرخ ارز سرمایههای ملی را ضعیف میکند، در بازار مسکن، خودرو و مایحتاج و اقلام مورد نیاز روزانه مردم آشفتگی و بیبرنامگی وجود دارد در حالی که این مسایل قابل کنترل است و میتواند حل و فصل شود به شرطی که دولت بخش خصوصی خود را به رسمیت بشناسد و تمام اتفاقات بد در اقتصاد ما ناشی از تفکیک بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: افراد خاصی در این بخش با توجه به روابط و رانتها، کارهایی را انجام میدهند که حداقل آن اختلاسها و مسائلی است که در جامعه شاهد هستیم.
تشکیل ستاد پایش رسانهای تولید در استان خراسان رضوی
حسینی با اعلام تشکیل ستاد پایش رسانهای تولید در این استان گفت: تولید باید توسط رسانهها مرتب پایش شود، اگر جلو واردات را میگیرند، قرار نیست تولیدکننده هر جنس نامناسبی را تولید کند، ما نمیتوانیم مردم را محدود کنیم که جنس بد بخرند، بنابراین ما نیز باید پایش شویم، همچنین تحت هیچ شرایطی نباید از خودروسازی فاقد کیفیت کشور حمایت کنیم، بلکه باید مورد نقد قرار گیرد، تمام رانتها به این صنعت تعلق میگیرد، اما بعد از ۵۰ سال به کجا رسیده است؟ شاید حمایتهای بیدلیل در طول تاریخ علت این وضعیت باشد.
وی افزود: یکی از مشکلات اقتصاد ما این است که همه ما متکی به بانکها هستیم تا از تسهیلات آن استفاده کنیم، ۳۵ تا ۴۰ درصد مشکلات حوزه صنعت و تولید به منابع مالی و بانکی مربوط است، بانکها در حال حاضر هدفمند تسهیلات میدهند و تمایل به سرمایهگذاری ثابت ندارند و بیشتر میخواهند پولی را که میدهند به سرعت پس بگیرند، بانکها به قدری تسهیلات را سخت کردند که فرد پشیمان میشود، بوروکراسی و سیستم اداری آنها پیچیده است.
نایب رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بیشتر در بخش صنوف اثرگذار بوده تا تولید ادامه داد: ویروس بر سرمایه ما چندان اثرگذار نبوده، برخی تحت تاثیر قرار گرفتند، اما چندان زیاد نبوده است، ما در استان شاهد تعطیلی واحدهای صنعتی به دلیل کرونا نبودیم، اما شاهد عوارض کرونا در واحدهای تولیدی بودیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در استان برای احداث واحد صنعتی، مشکل زمین است گفت: ما نباید همه گناهان را به گردن سازمان صنعت، معدن و تجارت بیندازیم، وظیفه ذاتی این سازمان صدور مجوز است، متولی باید دنبال زمین برود، کسی که میخواهد واحد صنعتی را احداث کند، از نظر جغرافیایی برایش مهم است که واحد صنعتی کجا باشد، ۶۰ درصد صنایع استان در محور غرب است و میخواهند آنها را آواره کنند. در محور غرب ۵۰ سال پیش یک کارخانه احداث شده، الان میگویند باید از آنجا بروند، باید شهر را کنترل میکردند. یکی از مشکلات ما این است که هر دستگاهی به فکر خود و درآمدش است، زمانی مسائل در اقتصاد حل میشود که دستگاهها ملی فکر کنند.
حسینی افزود: در تقویم رسمی کشور روز دهم تیر به عنوان روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شده، اما همه روزها روز صنعت، معدن، تجارت، کار، تلاش و امید است. امسال با شیوع ویروس کرونا امکان گرامیداشت این روز فراهم نشد، اگر اوضاع بهتر شود، با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی، این مراسم را روز ۹ مرداد برگزار میکنیم.
در این مراسم به صورت نمادین از لوگو و نشان ستاد رسانهای پایش تولید در استان خراسان رضوی رونمایی شد.