سنندج - ایرنا - نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: کردستان بدلیل موقعیت مهم جغرافیایی و قرار گرفتن در جوار مرز، زیرساخت‌های مناسبی در راستای تسهیل مبادلات بین‌المللی دارد.

بهزاد رحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به قرارگیری ۲۲۷ کیلومتر مرز بین ایران و عراق در کردستان اظهار داشت: این میزان مرز می‌تواند سهم قابل توجهی در فعالیت‌های بین المللی ایران ایفا کند.

وی اضافه کرد: توسعه بخش‌های مرزی در منطقه و تلاش برای ایجاد منطقه آزاد تجاری، صنعتی و بازارچه‌های مرزی در راستای اهداف ملی از برنامه‌های اجرایی در استان بویژه شهرستان‌های سقز و بانه به عنوان مناطق مرزی است.

رحیمی با اشاره به اینکه بهبود فضای کسب و کار مهمترین پیش‌نیاز دستیابی به دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم است، افزود: باید تمام بخش‌های کشور بویژه در نواحی مرزی برای بهبود فضای کسب و کار تلاش کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: در نواحی مرزی شرایط محیطی در صورت نبود راهکارهای مدیریتی درست و جدی منجر به پدید آمدن شغل‌های نامولد و کاذب می‌شود که علاوه بر تحریف استاندارد فعالیت‌های اقتصادی، نوعی هژمونی اجتماعی و فرهنگی را بدنبال دارد.

وی توسعه صنایع کوچک و متوسط را لازمه ایجاد اشتغال پایدار دانست و یادآور شد: لازمه ایجاد اشتغال پایدار در کشور توسعه صنایع کوچک، متوسط و ایجاد مشوق‌های ویژه برای توسعه مناطق محروم است.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه اقتصادی زمانی به نتیجه می‌رسد که توسعه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به سطح قابل قبولی برسد.

رحیمی اظهار داشت: برنامه‌ ریزی در راستای تحقق و ایجاد الگوی اقتصاد بومی و علمی، اقتصاد متکی به دانش و فناوری عدالت بنیان، درون ‌زا و برون‌ گرا، پویا و پیشرو از وظایف مدیران و دولتمردان در مواجه با تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان است.

وی یادآور شد: فعالیت برای رویارویی با اثرات تحریم‌ها را می‌توان در سه سطح بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای یا استانی تقسیم بندی کرد و در تمام سطوح، ملت و نهادهای سیاست گذاری در راستای یگانه هدف ملی  و رفع مشکلات اقتصادی این وظیفه سنگین را بر دوش می‌کشند.

 رحیمی با بیان اینکه مدیریت روانی جامعه و بازگرداندن اعتماد عمومی جامعه در شرایط تحریم از جمله مهمترین وظایف مدیران در سطح خرد و کلان است، افزود: اصلاح سیاست‌های پولی و بانکی، مدیریت نخبگان، مبارزه با فساد، افزایش شفافیت، بهبود فضای کسب و کار و اجرایی سازی قانون پیشنهادهایی هستند که همیشه از طرف کارشناسان اقتصادی در مواجه با شرایط به وجود آمده تحریم‌ها ارائه شده‌اند.

وی گفت: به عنوان نماینده مردم در مرحله اول سعی در انجام وظیفه خود به عنوان عنصری از سیستم کلی و در سطح کلان دارم اما در مراحل بعدی تمرکزم بر حل مشکلات منطقه­ کردستان و حوزه نمایندگی است.  

نماینده مردم شهرهای سقز و بانه ادامه داد: در شرایط کنونی عدم ایجاد الگوی اقتصاد بومی و علمی در تضاد با اقتصاد مقاومتی قرار دارد بنابراین در راستای موارد مذکور در مواجه با تحریم‌ها و حل مشکلات اقتصادی، تمرکز بر اقتصاد بومی و منطقه‌ای اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی یادآور شد: تحکیم موقعیت اقتصادی کشور در منطقه و ارائه تولیدات داخلی در بازار کشورهای همسایه را در نتیجه‌ تحریم‌ ها، بازتر نگه داشته و از بسته شدن اقتصاد بیشتر جلوگیری می‌کند همچنین در پیش گرفتن فرآیندی که نیاز کشور را به مبادلات ارزی دلاری کاهش می‌دهد و تبادلات بین‌المللی که از نیازهای اصلی کشور است را ممکن می‌سازد.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.