به گزارش ایرنا، یدالله موحد شبانگاه سه شنبه در آئین تودیع و معارفه دادستان عمومی و انقلاب سابق و جدید شهرستان راور افزود: قوه قضائیه در مسیر تحول است و امسال شاهد خرسندی رهبر معظم انقلاب اسلامی از عملکرد دستگاه قضایی بوده ایم که مایه افتخار برای این دستگاه به شمار می رود.
وی با اشاره به این مطلب که دستگاه قضایی یکی از ارکان مهم حاکمیت سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، اظهار داشت: شهید مظلوم دکتر بهشتی را به عنوان پایه گذار نظام قضایی کشور می شناسیم و ممکن است به این سئوال پاسخ نداده باشیم که ای شهید والامقام چه اقدام بزرگی انجام دادند که به عنوان معمار دستگاه قضایی شناخته می شوند.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان ادامه داد: آن زمان که انقلاب شکوهمند اسلامی با سازو کار و ماهیت خاص خود با هدایت پیامبر گونه امام راحل (ره) و با پشتیبانی های توده های عظیم ملی و مردمی به پیروزی رسید و نظام سلطه را ساقط کرد، باید ساختارهای حاکمیتی متناسب با آرمان ها و اندیشه های امام شکل می گرفت تا اهداف ملت و آرمان های شهدا را تحقق بخشد.
موحد اظهارداشت: بخش قابل توجهی از قوانین و ساختارها پیش از انقلاب برگرفته از قوانین کشورهای اروپایی و مبتنی بر اندیشه های نظام لیبرالیسم غربی بود و باید یک تحول بزرگ رخ می داد تا تظام قضایی مبتنی بر اصول و احکام قضای اسلامی در کشور شکل گیرد.
وی با اشاره به آشفتگی و نا بسامانی بعد از انقلاب در نظام قضایی، تصریح کرد: طبع انقلاب این است که بسیاری از نظامات به هم می ریزد و باید اصلاح شوند و در کنار آن بسیاری از نیروهای مربوط به دوران ستمشاهی از این دستگاه پاکسازی شدند و یا اینکه خودشان رفتند و در این برهه حساس بود که شهید بهشتی مسئولیت سنگین ساماندهی وضعیت قضایی کشور را بر عهده داشتند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب در آن دوران باید پایه های نظام قضایی کشور شکل می گرفت، گفت: اینکه بر اساس مفاد اصل ۱۵۶ قانون اساسی قوه قضائیه مستقل است، پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی مردم است، مرجع حل و فصل خصومات است، مرجع صیانت از حقوق عامه است، مرجع نظارت بر حسن اجرای قوانین در کشور است و مرجع اصلاح و تعقیب مجرومین و پیشگیری از وقوع جرم است، باید بررسی کرد که این موارد چه زمانی مطرح شده است.
موحد ادامه داد: تمامی این موارد تبلور افکار عمیق و آینده نگر شهید مظلوم دکتر بهشتی در زمان تدوین قانون اساسی بود و اکنون نیز بررسی پایه های فعلی نظام قضایی کشور نشان می دهد که این قوه بر مبنای همان اصول پیشرفته و مترقی مبتنی بر احکام قضای اسلامی مطرح شده در قانون اساسی حرکت می کند.
وی با اشاره به این مطلب که شهید بهشتی به عنوان یک صاحب نظر اظهارنظر و ایده پردازی می کرده اند، عنوان کرد: یک مدیر توانمند، بی نظیر و تکرار نشدنی در شخصیت شهید مظلوم دکتر بهشتی متبلور بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: قوه قضائیه تحول بنیادین خود را در زمان شهید مظلوم دکتر بهشتی شکل داده و در فرایند ۴۰ ساله انقلاب تحولات متعددی را به خود دیده و هنوز نیز در مسیر تحول است.
موحد با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم و ضرورت ایجاد تحول در امر قضا مبتنی بر اصول و نظریات دکتر بهشتی، تصریح کرد: سند تحولی قوه قضائیه در دوران ریاست آیت الله رئیسی، در چارچوب منشور گام دوم انقلاب تدوین شده و مورد تائید رهبری قرار گرفته و در شرف اجرا است که محورهای بسیار اساسی دارد.
وی افزود: قوه قضائیه در مسیر تحول است و امسال خرسندی رهبر معظم انقلاب اسلامی را از عملکرد دستگاه قضایی دیدیم که مایه افتخار برای این دستگاه به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برکات هفته قوه قضائیه و نامگذاری هفتم تیرماه سالروز شهادت آیت الله بهشتی به عنوان روز قوه قضائیه این است که مسئولان عالی قضایی هر ساله در این روز به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی شرفیاب شده و رهنمودها و چارچوب کار یکسال آینده را دریافت می کنند.
رئیس شورای قضائی استان کرمان، مردمی بودن دستگاه قضایی، تسهیل دسترسی مردم به عدالت، انقلابی بودن و حق مدار بودن را از ویژگی های دستگاه قضایی در راستای برنامه های تحولی خود دانست و عنوان کرد: قضات و کارکنان دستگاه قضایی با حفظ شان قضا باید خود را خدمتگزار مردم دانسته و نگاه خدمتگزارانه به مردم داشته باشند زیرا مردم کرامت و عزت دارند.
موحد خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های قوه قضائیه در سال جاری حفظ کرامت قضات، کارکنان و مردم است و معتقدیم که بسیاری از مردم از ما بالاتر و برتر هستند و باید به خدمت گزاری به مردم توجه کنیم.
وی دسترسی به عدالت در مناطق محروم و استقرار قاضی در این مناطق را یک بعد دسترسی به قوه قضائیه و نهاد عدالت گستری دانست و گفت: گاهی شخص وارد دستگاه قضائی می شود اما توان مالی یا حقوقی و زبان گفتن ندارد و ما باید بستری را ایجاد کنیم که با حوصله حرف مراجعان را شنیده و درک کنیم و همراهی کنیم تا بدانیم مشکل حقوقی و قضایی آنها چیست و چگونه می توان این مشکل را برطرف کرد تا این فرد در فرایند داردسی عادلانه به نتیجه مبتنی بر قانون برسد.
مقام عالی قوه قضائیه در استان کرمان خاطرنشان کرد: رسیدگی و توجه به درد مردم یک اصل است و گاهی اوقات دسترسی به عدالت این است که خود قاضی دانش لازم را داشته باشد و عالمانه و مبتنی بر موازین شرعی، قانونی و دینی برای حل مشکلات مردم ورود کند.
موحد اظهارداشت: اگر فضای فیزیکی لازم را ایجاد کنیم اما قاضی مستقر در آن خود را مهیا و مجهز به دانش قضایی برای تحلیل مسائل نکرده باشد، دسترسی کامل به عدالت اسلامی محقق نشده است زیرا دسترسی به عدالت در این است که تمامی ساز وکارهای مورد نیاز برای تحقق عدالت اسلامی به صورت همسو در این راستا مورد استفاده قرار گیرد .
وی با اشاره به اینکه محور مردمی بودن دستگاه قضایی را باید به صورت جدی مد نظر قرار داد، گفت: قضات دستگاه قضایی باید ارتباط منطقی و لازم با فرهیختگان، روحانیون و نخبگان جامعه در هر حوزه های را برقرار کرده و از اندیشه ها، افکار، علم و ایده های آنها برای رفع موانع و مشکلات کار بهره گیرند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که مردمی بودن دستگاه قضایی از ابعاد مختلف قابل توجه است، افزود: تاکید بر این است که ابعاد این کار مورد توجه قضات و کارگزاران عدالت در جامعه قرار گیرد و با مردم در ارتباط باشند و زمینه دسترسی به عدالت را درحوزه قضایی خود فراهم کرده و با کرامت از مردم استقبال کنند و شنوای حرف های آنها باشند.
موحد در ادامه با اشاره به اقدامات موثر حجت الاسلام بلوچ زاده، دادستان سابق راور در حوزه های استفاده از فناوری های نوین، سرعت دادرسی، کنترل آمار و سرعت در پاسخگویی به مراجعان جایگاه بسیار خوبی داشته اند، تاکید کرد: دادستان جدید راور نیز تجربه ها و اندوخته های ارزشمند علمی و تجربی دارند که بی شک موجب توفیقات هر چه بیشتر ایشان در این حوزه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۴
کرمان - ایرنا - رئیسکل دادگستری استان کرمان گفت: امروز شرایط کشور اقتضا میکند که در مکتب حاج قاسم سلیمانی و در سنگر عدالت که میتواند موجب امید و اعتماد شود، قلم بزنیم و موانع را از پیش پای مردم برداشته و مردم را به آینده کشور و به آینده فرزندانشان امیدوار کنیم و نباید لحظه ای در این زمینه درنگ کرد.