نیویورک- ایرنا- یک روزنامه‌نگار و تحلیلگر آمریکایی هر گونه ادعای دولت ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بر مبنای برجام را به سخره گرفتن قانون بین‌المللی دانست و گفت اروپا با مخالفت با این درخواست، حداقل شان و اعتبار خود را حفظ کنند.

"دانیال لزار" روز پنج‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد و ادعاهای مایک پمپئو، افزود: کشورهای غربی در منطقه خلیج فارس مسابقه تسلیحاتی به راه انداخته‌اند اما با دو رویی و جنجال رسانه‌ای، به حق قانونی ایران برای بهره‌مندی از جنگ افزارهای متعارف برای نیازهای دفاعی و امنیتی خود اعتراض می‌کنند.

وی ادامه داد: از سال  ۱۹۷۹ به این سو، منطقه خلیج فارس وارد چند دوره جنگ بزرگ شده است و به دنبال هر جنگ، شاهد افزایش نظامی‌گری در این منطقه بوده‌ایم. ایالات متحده با سیاست‌های مخرب خود در این جنگ‌ها نقش داشته و از آنها بهره برده است.

این نویسنده آمریکایی درباره جنجال دولت ترامپ برای تمدید تحریم خرید و فروش سلاح ایران هم اضافه کرد: درخواست آمریکا احمقانه و در نهایت شگفتی است. این آمریکا است که به طور رسمی از برجام خارج شده و تنها طرف ناقض این توافقنامه بین المللی است.

لزار تصریح کرد: شاید ایالات متحده برخی از کشورهای شورای امنیت را پشت سر خود بیاورد، اما بعید است که چین و روسیه اجازه پیاده کردن نقطه نظر آن را در شورای امنیت بدهند.

وی در پاسخ به اینکه موضع سه کشور اروپایی عضو برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان را در خصوص فشارهای آمریکا در شورای امنیت چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: موضع آنها بسیار شرم آور است. با وجود عضویت در برجام، این سه کشور چشمان خود را بر کارهای ایالات متحده که در حال تخریب برجام است، بسته‌اند.

سقوط آزاد دولت ترامپ

این تحلیلگر مسایل بین‌المللی افزود: دولت ترامپ در برابر چشم همگان در حال سقوط آزاد است. اوج وقاحت و روان‌پریشی این دولت را دقیقا در این موضوع می‌توان یافت که همزمان با همه‌گیری کرونا به دنبال برچیدن بیمه درمانی فراگیر "اوباماکر" است. این دولت، همین رویکرد را در برابر ایران در پی گرفته است.

لزار با اشاره به اینکه ترامپ از تمایل خود برای گفت‌وگو و توافق با ایران سخن می‌گوید، اظهار کرد: بولتون در کتابش "جان کری" وزیر خارجه پیشین را متهم می‌کند که مانع از گفت‌وگو میان تهران و واشنگتن شده است.

وی خاطرنشان کرد: این ادعایی بی اساس است. به نظرم بحث گفت‌وگو و توافق اکنون بی معناست، چرا که برای امضای توافقنامه برجام تلاش بسیار جدی صورت گرفته بود.

این روزنامه‌نگار آمریکایی ادامه داد: ایران با حسن نیت مذاکره کرده بود و دولت ترامپ زیر وعده‌های آمریکا زد. طبیعی است که برای ایرانی‌ها، مذاکره با ترامپ تصمیمی دشوار باشد؛ مگر اینکه ایالات متحده با اعلام پوزش و بازگشت به برجام، زمینه را برای گفت‌وگو فراهم سازد.