پایگاه اطلاع رسانی " خلیج الجدید " روز سه شنبه به نقل از دولت امارات، زمان آغاز مرحله اول برداشتن این محدودیتها را از روز چهارشنبه (فردا) اعلام کرد و افزود: استفاده از این اماکن مطابق پروتکلهای بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه انجام خواهد شد.
دولت امارات در جلسه توجیهی رسانهها درباره ویروس کرونا افزود: محدودیتهای مساجد و اماکن عبادی مشروط بر اینکه ظرفیت استفاده کنندگان از ۳۰ درصد تجاوز نکند، برداشته میشود.
بر اساس این گزارش، مساجد در امارات برای برگزاری پنج وقت نماز باز میشوند اما بر اساس پروتکل و کنترلهای بهداشتی به منظور حفظ سلامتی نمازگزاران مقابل ویروس کرونا برای برگزاری نماز جمعه همچنان بسته خواهد ماند.
خلیج الجدید با اشاره به اینکه امارات آزمایشهای کرونا از امامان مساجد و کارگران آنها را انجام داده است، به نقل از دولت امارات اضافه کرد که رفع محدودیت اماکن عبادی، مساجد مناطق صنعتی، نمازخانههای بین راهی، مساجد شهرهای کارگری، مجموعههای تجاری، پارکها و تفرجگاهها را شامل نمیشود.
بر این اساس نمازگزاران باید برای قرائت ادعیه یک برنامه نرمافزاری بر روی گوشیهای تلفن خود نصب کنند و قرائت قرآن فقط با قرآن شخصی یا الکترونیکی انجام میشود هر کس سجاده نماز خود را باید به همراه داشته باشد.
اقدامات پیشگیرانه همچنین شامل رعایت فاصله بین نمازگزاران تا ۳ متر و عدم تجمع و دست ندادن به تمام اشکال بین نمازگزاران است.
امارات عربی متحده تاکنون ۴۸ هزار و ۲۴۶ مورد مبتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده است که از این تعداد ۳۷ هزار و ۷۶ نفر بهبود یافتهاند.
ازسرگیری پروازهای تجاری در کویت
همچنین دولت کویت روز دوشنبه با از سرگیری پروازهای تجاری در فرودگاه بین المللی این کشور موافقت کرد.
" طارق المزرم " سخنگوی دولت کویت در بیانیهای که بر روی صفحه شخصی خود در توئیتر قرار داد، افزود: هیات دولت با از سرگیری پروازهای تجاری رفت و برگشت از فرودگاه کویت که طی سه مرحله اجرا میشود، موافقت کرد .
وی با اشاره به اینکه مرحله نخست این برنامه از اول آگوست (۱۱ مرداد) آینده آغاز میشود، افزود: ظرفیت این مرحله بر اساس الزامات بهداشتی بیش از ۳۰ درصد نخواهد بود.
همچنین روزنامه النهار این کشور با اشاره به اینکه از سرگیری پروازهای رفت و برگشت از فرودگاه کویت طی سه مرحله انجام میشود، نوشت: در مرحله اول از اول آگوست به مدت ۶ ماه و با ظرفیت ۳۰ درصد آغاز میشود تعداد مسافران نباید از ۱۰ هزار نفر و تعداد پروازها نباید از ۱۰۰ پرواز در روز تجاوز کند.
این روزنامه با اشاره به اینکه مرحله دوم از فوریه ۲۰۲۰ به مدت ۶ ماه ادامه مییابد، افزود: در این مرحله ظرفیت به ۶۰ درصد و تعداد مسافران به ۲۰ هزار نفر و تعداد پروازها به ۲۰۰ پرواز در روز افزایش مییابد.
النهار مرحله سوم این برنامه را از اول آگوست ۲۰۲۱ اعلام کرد و ادامه داد در این مرحله ظرفیت به ۱۰۰ درصد و تعداد مسافران به ۳۰ هزار نفر و تعداد پروازها به ۳۰۰ پرواز در روز افزایش مییابد.
خاطرنشان میشود در پی شیوع کرونا، دولت کویت روز ۱۱ مارس گذشته همه پروازهای تجاری رفت و برگشت این کشور را لغو کرد.
همچنین " فهد العفاسی " وزیر دادگستری، اوقاف و امور اسلامی کویت از بازگشایی مساجد در برخی مناطق این کشور از ظهر چهارشنبه (فردا) پس از سه ماه تعطیلی خبر داد و اعلام کرد که نماز جمعه در " مسجد کبیر " این کشور تنها با حضور کارکنان آن برگزار میشود و بصورت مستقیم از تلویزیون پخش خواهد شد.
ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.