تهران-ایرنا- برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) اعلام کرد: تغذیه بهترین واکسن مقابله با ویروس کروناست

به گزارش تارنمای خبری سازمان ملل متحد، برنامه جهانی غذا که بزرگترین نهاد بشردوستانه در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی است، اعلام کرد تغذیه بهترین واکسن در مقابله با بیماری همه گیر کووید ۱۹ است.

این تارنمای خبری به نقل از «دیوید بیزلی» (David Beasley) مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا تصریح کرد: تا زمان ساخته شدن واکسن کرونا و دسترسی عموم مردم به آن، تغذیه بهترین واکسن در مبارزه با ویروس کروناست. بدون آن، شاهد افزایش ناآرامی ها و اعتراضات اجتماعی، رشد مهاجرت، تعمیق درگیری ها و تشدید فقر عمومی در جهان خواهیم بود.

بیزلی با بیان اینکه ده ها میلیون نفر دیگر در سال جاری به دلیل بحران کووید ۱۹ در آستانه خطر گرسنگی هستند اظهار داشت: بحران عدم امنیت غذایی در جهان با افزایش ۸۲ درصدی به عبارتی تقریبا دو برابر نسبت به دوران قبل از شیوع کرونا روبرو شده است و در حال حاضر، مناطقی از جهان را تهدید می کند که تا پیش از شیوع کرونا، معضل ناامنی غذایی شدید نداشتند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز پیش تر در گزارشی که در تارنمای رسمی این سازمان منتشر شد، درباره بحران غذایی در جهان و احتمال تشدید آن در اثر شیوع کرونا هشدار داده بود.

به گفته وی، در جهان غذای کافی و حتی بیش از آن برای ۷.۸ میلیارد جمعیت کره زمین وجود دارد، اما در همین حال بیش از ۸۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان از گرسنگی رنج می‌برند که ۱۴۴ میلیون نفر از آنان کودکان زیر ۵ سال (معادل یک پنجم کودکان زیر پنج سال)  هستند.

تارنمای خبری سازمان ملل متحد گزارش داد بر اساس ارزیابی های برنامه جهانی غذا، ۲۷۰ میلیون نفر دیگر در جهان تا قبل از پایان سال میلادی جاری با ناامنی غذایی مواجه خواهند شد.

مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا با اعلام اینکه فقرا بیش از ثروتمندان در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت دارند، از برنامه حمایتی گسترده این نهاد از آن ها خبر داد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: به دنبال پیامدهای اقتصادی مخرب ناشی از بحران کرونا، شمار افراد نیازمند به حمایت غذایی در کشورهای آمریکای لاتین به سه برابر، در آفریقای مرکزی و غربی به ۱۳۵ درصد و در آفریقای جنوبی به ۹۰ درصد افزایش یافته است. همچنین در کشورهای با درآمد ضعیف و متوسط، با افزایش نرخ بیکاری فقر عمومی تشدید شده است

به نوشته تارنمای خبری سازمان ملل متحد، برنامه جهانی غذا به منظور مقابله با سونامی گرسنگی در جهان، از آماده سازی بزرگترین بسته حمایتی بشردوستانه خود خبر داد.

بیزلی بیان کرد:  این برنامه حمایتی بی سابقه قرار است شمار افراد تحت پوشش را به ۱۳۸ میلیون نفر (در مقابل ۹۷ میلیون نفر در سال گذشته) افزایش دهد؛ بدین منظور بودجه ای پایدار ضرورت فوری دارد که طی شش ماه آینده، در فراخوانی چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلاری باهدف حمایت از ۸۳ کشور تامین خواهد شد.

پیش تر مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) با اشاره به اینکه قحطی یک احتمال بسیار واقعی و خطرناک است، هشدار داده بود شیوع جهانی کووید-۱۹ در سال جاری، وخیم‌ترین بحران انسانی را از زمان جنگ جهانی دوم به بار آورده است؛ جهان نه فقط با «بیماری‌های همه‌گیر جهانی»، بلکه با «فاجعه انسانی جهانی» مواجه است.

 ویروس کرونا موسوم به کووید۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تاکنون حدود ده میلیون و ۴۱۳ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که از میان آن‌ها بیش از ۵۰۸ هزار تن جان باخته و بیش از ۵ میلیون و ۶۶۹ هزار نفر بهبود یافته‌اند.