تهران - ایرنا - معاون وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه گفت: کسانی که از تروریسم حمایت و زیر ساخت‌های کشوری را نابود و تحریم‌های اقتصادی علیه یک ملت اعمال می‌کنند، نمی‌توانند ادعای بشردوستانه و حمایت از مردم را داشته باشند .

«ایمن سوسان» روز سه شنبه در گفت و گو با روزنامه «الوطن» سوریه درباره برگزاری کنفرانس کشورهای اهداکننده کمک به سوریه که از امروز به میزبانی اتحادیه اروپا در بروکسل بصورت مجازی برگزار خواهد شد، افزود: کسی از تروریسم در سوریه حمایت و به ریختن خون سوری‌ها کمک و زیرساخت‌ها و دستاوردهای این کشور را نابود کرده است، نمی‌تواند ادعا کند که می‌خواهد به مردم ما کمک کند. 

وی با بیان اینکه چنین کنفرانس‌هایی درباره سوریه بدون دعوت از دولت قانونی دمشق برگزار می‌شود و ما به آن‌ها توجهی نمی‌کنیم، افزود: مواضع این کشورها سازمان یافته و همدستی آن‌ها در توطئه علیه مردم سوریه را نشان می‌دهد. 

معاون وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه با طرح این سوال که چگونه موضوعی درباره این کشور و سوری‌ها بررسی می‌شود، اما دولت دمشق به آن دعوت نمی‌شود، گفت: فعالیتهایی مانند این در غیاب طرف مربوطه، بی‌اهمیت است. این کنفرانس‌ها در چارچوب مواضع آن کشورها نسبت به سوریه انجام می‌شود و آن‌ها در چنین همایش‌ها و زیر لباس بشر دوستانه تلاش می‌کنند تا دست خود را از خون مردم کشور ما بشویند. 

وی تأکید کرد: کسی که از تروریسم در سوریه پشتیبانی کرده و در خونریزی سوریها و در نابودی دستاوردها و زیرساخت‌های آن‌ نقش داشته، هرگز نمی‌تواند ادعا کند که می‌خواهد به مردم ما کمک کند. 

معاون وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه افزود: تنها کمکی که آن‌ها می‌توانند به مردم ما کنند، احترام به حاکمیت، عدم دخالت در امور کشور ما و متوقف کردن توطئه علیه سوریه است. 

سوسان در باره همزمان شدن برگزاری این همایش با تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه سوریه که از آن به عنوان " قانون قیصر " یاد می‌شود نیز گفت: این همان چیزی است که من به شما گفتم. چگونه می‌خواهند به مردم سوریه کمک کنند، در حالیکه این تحریم‌های اقتصادی را اعمال می‌کنند که بر زندگی مردم سوریه تأثیر منفی دارد. 

وی افزود: کسانی که سوریه را از تامین زیرساخت‌های پزشکی لازم برای مقابله با «ویروس کرونا» محروم می‌کنند، نمی‌توانند ادعا کنند که می‌خواهند به سوریه و سوری‌ها کمک کنند و کسانی که چنین تحریم‌هایی را اعمال می‌کنند، نمی‌توانند بگویند که می‌خواهیم به مردم کمک کنیم.  

معاون وزیر امور خارجه و مهاجران سوریه اضافه کرد: این لباس انسانی که آن‌ها در این شرایط پوشیده‌اند، یک «ماسک» برای مخفی کردن نقش خرابکارانه و پنهان کردن نقش و مسئولیت خود در افزایش رنج مردم سوریه است. 

وی گفت: سوری‌هایی که در مقابل این توطئه ایستاده‌اند و تروریسم تکفیری را شکست داده‌اند، به یاری خدا می‌توانند با همبستگی مردم و دولت از منابع خود محافظت و از اقتصاد ملی حمایت و نیازهای ملت را تامین کنند.  

کنفرانس کشورهای اهداکننده کمک به سوریه امروز (سه شنبه) با حضور ۶۰ کشور به میزبانی اتحادیه اروپا و به صورت مجازی برگزار می‌شود. 

سازمان ملل امسال می‌خواهد برای مردم سوریه که در کشور خود و یا کشورهای همسایه آواره شده‌اند، حدود ۱۰میلیارد دلار کمک جمع‌آوری کند. 

بسیاری از مردم سوریه با بحران گرسنگی بی‌سابقه‌ای روبرو هستند به گونه‌ای که هم اکنون بیش از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کمبود مواد غذایی رنج می‌برند و به گفته سازمان ملل ممکن است عامل شیوع بیشتر  ویروس کرونا در این کشور شود. 

برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: بخاطر پسرفت اقتصادی و اجرای قرنطینه خانگی به منظور پیشگیری از انتشار ویروس کووید – ۱۹ نرخ مواد غذایی ظرف کمتر از یک سال در سوریه به بیش از دو برابر افزایش یافت. 

«فیلیبو جراندی» کمیسر عالی امور پناهجویان سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای گفت: بحران کرونا بر زندگی روزمره میلیون‌ها پناهجوی سوری و کشورهای میزبان آن‌ها در منطقه تاثیر فوری و ویرانگری برجا گذاشته است. 

جبهه غربی-عربی-صهیونیستی به سرکردگی آمریکا از اسفندماه ۱۳۸۹ گروه‌های تروریستی را با هدف براندازی حکومت سوریه، ایجاد، تجهیز و تسلیح کردند. 

با آغاز بحران سوریه، ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری آن در سال ۱۳۹۰ این کشور آواره شدند؛ از این میزان حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به خارج سوریه و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل این کشور آواره شدند.