محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان اظهار داشت: در سند جهش تولید استان، ایجاد بیش از هشت هزار و ۴۰۰ شغل تعریف شده که قرار است در این زمینه بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال اعتبار صرف شود، بر این اساس، شغل های ایجاد شده، بسیار گران دیده شده است.
وی افزود: باید ایجاد مشاغل ارزان قیمت مد نظر باشد زیرا که دیدن این میزان اعتبار برای این تعداد شغل، حتی با گرانی های کنونی کشور هم سازگار نیست و باید در این خصوص بررسی لازم انجام شود.
وی با اشاره به ارزان بودن ایجاد شغل در روستاها گفت: یکی از ظرفیت های استان که باید مورد توجه باشد، وجود ۲۶ هزار بافنده است، البته این تولیدکنندگان در فعالیت ها، با مشکل بازار برای فروش روبه رو هستند.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: صنعت قالیبافی از ظرفیت های خاص استان است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
بانکهای خصوص منابع استان را خارج می کنند
شجاعی، با تاکید بر لزوم همکاری بانک های خصوصی در تحقق اهداف سند جهش تولید استان گفت: در این سند باید نقش بانک های خصوصی مشخص شود، زیرا این بانک ها ۷۰ درصد پس انداز مردم استان را به خارج استان منتقل می کنند و نسبت مصارف به منابع آنها تنها کمتر از ۳۵ درصد است.
وی با اشاره به لزوم شناسایی و رفع موانع و مشکلات تحقق جهش تولید گفت: برای تحقق جهش تولید، باید بسترها فراهم شود، اگر بستر فراهم نشود نمی توان به اهداف دست یافت.
تاثیرگذاری عمیق بسیج ظرفیت های موجود استان
وی خاطرنشان کرد: نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید، بدان معنا نیست که منابع مالی جدیدی در این زمینه، تعریف شده است، بلکه باید از تمام ظرفیت های موجود استفاده کرد، باید ظرفیت های داخلی استان به صورت منسجم و یکپارچه به کار گرفته شود و اگر این امر محقق شود، از هزاران میلیارد تومان اعتبار اثرگذارتر است.
استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: بر اساس سند جهش تولید، قرار است اتفاقی بیفتد که در سطح کشور شاخص های مختلف در مقایسه با دنیا ارتقا یابد و در این استان هم به نسبت کشور، شاهد ارتقای شاخص ها باشیم.
وی خاطرنشان کرد: باید تمام ظرفیت ها در تمام عرصه ها یکپارچه شود و از توان فنی مهندسی، سمن ها و شرکت ها و بخش خصوصی در تحقق اهداف سند استفاده شود.
شجاعی افزود: مگر نه این است که یک مانع برای جهش تولید در استان، به روز نبودن خطوط تولید است و تجهیزات نیاز به بازسازی دارد، یک مانع دیگر نبود بازار برای فروش و عرضه محصولات است و برای حمایت از تولیدکننده، باید دستگاه های اجرایی، نیاز خود را از تولیدات داخل استان خریداری کنند که در این زمینه باید موانع، بررسی و برطرف شود.
استاندار خراسان شمالی، هزینه تولید در این استان را بالا دانست و گفت: باید تلاش کنیم تا هزینه تمام شده تولید محصول در واحدهای تولیدی استان کاهش یابد، اگر این امر محقق نشود، تولید و یا شناسایی بازار، نمی تواند در رسیدن به اهداف جهش تولید، اثرگذار باشد.
سفر قریب الوقوع نوبخت به خراسان شمالی
شجاعی از سفر قریب الوقوع محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه به این استان خبر داد و گفت: مدیران تا ۱۰ روز فرصت دارند تا با بررسی سند جهش تولید، مشکلات، ایراد ها و موانع بخش تولید را شناسایی کنند.
استاندار خراسان شمالی افزود: سند جهش تولید استان با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، نهایی خواهد شد.
وی با اشاره به پیگیری ها برای تحقق مصوبات سفر کاروان دولت تدبیر و امید به این استان گفت: برای اجرای ۲ مصوبه در حوزه راه و شهرسازی، شامل خط ریلی و چهارخطه کردن محور بجنورد - جنگل گلستان، قول قطعی گرفته شده است.
جذب سرمایه گذار نیاز به مزیت های خاص دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست گفت: نامگذاری سال به عنوان جهش تولید، بدان معنا نیست که در این زمینه منبع مالی جدید تعریف و در نظر گرفته شود بلکه برای تحقق اهداف نیاز است تا نگاه ها تغییر یابد.
محمود قنبری با بیان اینکه باید شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی مهیا شود، اظهار داشت: خراسان شمالی، به لحاظ زیرساخت ها، شرایط مناسبی برای جذب سرمایه گذار ندارد در این زمینه، یک امتیاز خاص برای جذب سرمایه ها، می تواند تسهیل شرایط برای بخش خصوصی باشد، که البته این امر به خوبی انجام نمی شود.
وی افزود: در سال گذشته چند سرمایه گذار برای کار در این استان اعلام آمادگی کردند اما نتوانستیم آنان را جذب کنیم و این افراد، سرمایه خود را به استان های دیگر بردند.
ایجاد بیش از هشت هزار شغل در جهش تولید
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: ایجاد هشت هزار و ۴۰۱ شغل در سند جهش تولید استان تعریف شده است.
حسن پارسی پور اظهار داشت: در مجموع قرار است بیش از ۴۳ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه های مربوط به سند جهش تولید در استان هزینه شود.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.