به گزارش خبرگزاری شینهوا، مرکز برنامه اکتشفات قمری و فضایی اداره ملی فضایی چین اعلام کرد که هر دو لندر و ماه نورد کاوشگر Chang'e-۴ به تازگی فعالیت خود را برای نوزدهمین روز قمری به اتمام رسانده اند و به دلیل کمبود انرژی خورشید، به حالت خفته در شب قمری قرار گرفته اند.
یک روز قمری برابر با ۱۴ روز بر روی زمین و یک شب قمری نیز به همان طول است.
این ماهنورد چینی هشتم دسامبر ۲۰۱۸ توسط فضاپیمای Chang'e-۴ از مرکز ماهوارهای Xichang در استان سیچوان به فضا ارسال شد. Chang'e-۴ که حامل یک لندر و ماه نورد Yutu-۲ بود، سوم ژانویه ۲۰۱۹ بر دهانه Von Karman در محدوده قطب جنوب و در سمت تاریک کره ماه فرود آمد.
ماه نورد Yutu-۲ در طول این ۱۹ روز قمری، یک دهانه کوچک را در حدود سه متری جنوب غرب این ماه نورد بررسی کرد و دسته جدیدی از داده های اکتشافات علمی را بدست آورد. Yutu-۲ بسیار طولانی تر از عمر طراحی شده سه ماهه خود فعالیت کرده است و تنها ماه نوردی است که بیشترین زمان را در سطح ماه به کاوش پرداخته است.
این ماه نورد به محققان کمک کرد تا به اسرار دفن شده در اعماق نیمه تاریک ماه پی ببرند، درک بشریت را از تاریخ برخوردهای آسمانی و فعالیت های آتشفشانی غنی سازد و اطلاعات بیشتری در زمینه تکامل زمین شناسی ماه ارایه دهد.
وظایف علمی مأموریت Chang'e-۴ شامل انجام مشاهدات نجومی رادیویی با فرکانس پایین، بررسی زمین ماه و اشکال زمین این قمر، کشف ترکیب مواد معدنی و ساختار کم عمق سطح ماه و اندازهگیری تابش پرتوی نوترون و اتمهای خنثی است.