تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱

یزد - ایرنا - شورای اندیشه‌ورز بسیج رسانه یزد روز سه‌شنبه با حضور جمعی از فعالان خبرگزاری‌ها و نشریات محلی و کشوری برگزار و در آن بر ضرورت برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به خصوص ترییت تخصصی افراد در این حوزه مهم تاکید شد.

اکثر افراد عضو هیات اندیشه‌ورز بسیج رسانه با اشاره به اینکه جامعه خبری یزد با کمبود خبرنگاران فعال مواجه است، برنامه‌ریزی و پیگیری برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان را خواستار شدند.

آنها با بیان اینکه کمبود خبرنگار در شهرستان‌ها و مرکز استان برای همکاری  با رسانه‌های گروهی محلی، کشوری، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری احساس می‌شود بر شناسایی و آموزش افراد مستعد تاکید کردند.

فعالان رسانه‌ای یزد اعتقاد دارند، برای پویایی جامعه خبری و انعکاس بهتر و بیشتر اخبار به خصوص تولید محتوا و همچنین گزارش‌های عمقی و علمی به خبرنگاران متخصص نیاز است .

دوره‌های آموزشی برگزار شود

پیشکسوت رسانه  و مدیر مسوول نشریه محلی جام یزد گفت: برگزاری دوره‌های آموزش برای تربیت خبرنگاران و جذب آنها برای همکاری با رسانه‌ها در استان ضروری است .

محمد حسین صداقت افزود: باید بسیج رسانه با همکاری سایر تشکل‌های صنفی مرتبط در سال‌جاری در قالب یک برنامه مدون نسبت به راه‌اندازی دوره‌های خبرنگاری و گزارش‌نویسی اقدام کنند.

وی اظهار کرد: باید ابتدا با فراخوان و اطلاع‌رسانی به خصوص در تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها نسبت به جذب افراد علاقه‌مند اقدام و سپس دوره‌های مورد نیاز با استفاده از مدرسان مجرب اقدام شود.

این فعال رسانه‌ای همچنین تربیت خبرنگاران متخصص در رشته‌های مختلف را گام دوم ذکر کرد که باید آموزش‌ها به صورت سطح‌بندی شده تا مرحله تکمیلی ادامه یابد.

صداقت گفت: الان در یزد به رغم اهمیت موضوع تهیه گزارش‌های مناسب علمی با فقر خبرنگاران متخصص مواجه هستیم و این وضعیت به هیچ وجه مناسب  نیست.

کمبود شدید خبرنگاران متخصص

همچنین مدیر مسوول نشریه نسیم یزد با اشاره به اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی برای تربیت خبرنگاران بسیار روشن است گفت: باید برای خروجی بهتر کار ابتدا باید افراد مستعد و علاقه‌مند گزینش و سپس نسبت به آموزش اقدام شود.

محمدرضا ابرقویی گفت: فقر نبود خبرنگاران به خصوص افراد متخصص در رشته‌های مختلف برای تهیه و ارائه گزارش‌های ضروری برای توسعه استان مشخص است.

وی اظهار کرد: بسیج رسانه و سایر تشکل‌های صنفی مرتبط باید برای حل مشکل موجود اقدامی مناسب انجام دهند و نسبت به ارتقای وضعیت موجود اقدام کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برگزاری دوره‌های اخلاق حرفه‌ای و به روز شدن خبرنگاران از دیگر مواردی است که باید مدنظر متولیان و فعالان این عرصه مهم قرار گیرد.

ابرقویی گفت: افراد علاقه‌مندی کم و بیش در یزدو شهرستان‌ها برای ورود به این عرصه مهم وجود دارند که باید با ایجاد انگیزه و فراهم کردن بستر لازم نسبت به تربیت خبرنگار و تقویت جامعه خبری اقدام کرد.

آموزش، جدی گرفته شود 

همچنین یکی از خبرنگاران با اشاره به اینکه در گذشته توسط بسیج رسانه با همکاری برخی مجموعه‌ها نسبت به برگزاری دوره آموزشی اقدام شده بر تداوم آن تاکید کرد.

امیرعباس حیران افزود: آموزش‌های خبرنگاری باید با حضور افراد با انگیزه و علاقه‌مند در ۲ بخش خواهران و برادران با داشتن طرح و برنامه مشخص و نظارت و ارزیابی برگزار شود.

وی اظهار کرد: برگزاری دوره آموزش تخصصی خبرنگاری باید در مرحله دوم و بعد از شناسایی افراد در مرحله مبتدی صورت گیرد تا به خروجی مناسبی دست یافت .

این فعال رسانه‌ای گفت: برگزاری دوره‌های خبرنگاری زمانی موفق و دارای خروجی است که افراد شرکت کننده با انگیزه بالا و داشتن هدف برای همکاری با رسانه‌ها مشارکت کنند.

حیران گفت: برگزاری صرف آموزشی و بدون برنامه هیچ فایده‌ای ندارد و برای اینکه در پایان خروجی آن عاید رسانه‌های گروهی شود باید گام اول را دقیق و با مطالعه انجام داد.

ارتقای رسانه‌ها در گرو داشتن خبرنگاران متخصص  

همچنین  رییس بسیج رسانه یزد گفت: بیشتر رسانه‌های گروهی استان با کمبود خبرنگاران متخصص در رشته‌های مختلف برای اطلاع‌رسانی مواجه هستند و برای رفع این معضل باید نسبت به شناسایی، آموزش و تربیت نیروهای علاقه‌مند و دلسوز اقدام کرد.

مصطفی گل‌محمدی افزود: وجود خبرنگاران فعال متخصص به کیفیت و ارتقای سطح علمی رسانه‌های گروهی به خصوص در  مطبوعات استان کمک می‌کند.

وی ادامه داد: شناسایی افراد علاقه‌مند و ارائه آموزش های لازم با حضور استادان مجرب رشته ارتباطات و علوم اجتماعی از جمله راهکار رفع مشکل موجود است که بسیج رسانه آمادگی خود را برای حل آن اعلام می‌دارد .

رییس بسیح رسانه یزد با بیان اینکه قبلا دوره آموزش خبرنگاری برگزار شده بر تداوم آن در سال‌جاری به خصوص به صورت تخصصی  با همکاری سایر سازمان‌ها به عنوان یک ضرورت در کار  اطلاع رسانی تاکید کرد.

گل محمدی اظهار کرد: هرچه در مطبوعات و خبرگزاری‌ها مطالب دقیق علمی و تخصصی بیشتر باشد بدون شک اقبال عمومی و ترویج فرهنگ روزنامه‌خوانی در بین مردم و جوانان افزایش می‌یابد .

از تشکل‌های مختلف رسانه‌ای استان می‌توان به خانه مطبوعات و تشکل انجمن صنفی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری اشاره کرد.

بسیج رسانه استان یزد فعالیت خود را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرد.

حدود ۱۳۰ رسانه محلی در استان یزد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار دارند .