سنندج - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان گفت: مکان‌یابی جایگاه دفن زباله در بیش از ۶۰ درصد روستاهای این استان انجام شده است.

اقبال حمیدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با تغییر شیوه  زندگی و افزایش مصرف گرایی در جوامع روستایی میزان زباله در خانوارهای روستایی هم زیاد شد بنابراین دفع بهداشتی زباله در روستاها هم اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه مکان‌یابی بهینه یا انتخاب محل مناسب برای دفن از مهمترین مراحل مدیریت زباله است، اضافه کرد: از یک هزار و ۶۳۵ روستای استان در بیش از ۶۰ درصد آنها مکانیابی جایگاه دفن زباله انجام شده است.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان  با بیان اینکه در مکان‌یابی جایگاه دفن زباله موارد و الزامات زیادی هم چون فاصله از سکونتگاه روستایی و منابع آبی و غیره باید مدنظر قرار گیرد،  افزود: طی سه ماهه نخست امسال هفت مورد مکان‌یابی جایگاه دفن زباله در روستاهای استان با رعایت تمام موارد بهداشتی و الزامات موجود در این حوزه انجام شده است.

حمیدی یادآور شد: از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفری استان ۷۰.۸ درصد شهری ۲۹.۲ درصد جمعیت روستایی است  که روزانه یک هزار و ۴۳ تُن زباله در شهرها و۲۱۹ تُن هم در  روستاهای استان تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۸۰ هزار تن زباله در روستاهای استان تولید می شود، تاکید کرد: از دیدگاه زیست محیطی نباید نگاه تهدیدی به زباله داشت بلکه آنرا باید فرصت دانست و با تفکیک آن از مبدا می توان نهایت استفاده و بهره وری را از این طلای کثیف برد.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.