تهران- ایرنا- استان تهران در سایه تعامل پایتخت‌نشینان و دولتمردان و با وجود تراکم جمعیتی قابل توجه هنوز با وضعیت قرمز کرونا فاصله دارد و تداوم این تعامل ضامن حفظ وضعیت زرد و تبدیل آن به سفید در ماه‌های پیش‌رو به شمار می‌رود.

استان تهران طی سه ماه شیوع این ویروس ناخوانده همگام با دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، اقداماتی از جمله تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و فروشگاه‌های غیرضروری، فاصله‌گذاری اجتماعی و کنترل ۱۴ مبادی ورودی و خروجی این استان را اجرایی کرد و با جدیت و دقت و با به‌کارگیری بیش از ۷۰۰ نیرو در سه شیفت کاری به کاهش مسافرت‌ها و ترددهای غیرضروری موفق شد که نتیجه آن کاهش ۴۲ درصدی مصرف بنزین بود.

انوشیروان محسنی بندپی فرمانده ستاد مقابله با کرونا و استاندار تهران در جلسه های مختلف با فرمانداران و شهرداران این استان بر ضرورت ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی، پرهیز از تجمع در اماکن عمومی، فاصله گذاری اجتماعی و طرح در خانه بمانیم و رفع دغدغه مردم در تهیه اقلام ضروری تاکید کرد.

همچنین استانداری تهران برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع ارزش افزوده برای کمک به نظام سلامت توسط فرمانداران استان تهران برای بهبود سلامت مردم شهرستان های این استان را اختصاص داد و همچنین افزایش ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی مورد پیگیری قرار داد.

ضمن اینکه طرح «ترافیک» و «کنترل آلودگی هوا» (زوج و فرد سابق یا حلقه دوم طرح ترافیک) در محدوده مرکزی شهر تهران به طور معمول اجرا می‌شد که پس از شیوع کرونا و به واسطه رعایت فاصله اجتماعی و با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا از ۲۳ فروردین لغو شد تا شهروندان کمتر از وسائل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

افزایش تعداد و ظرفیت واحدهای تولیدی در سطح استان نیز با جدیت پیگیری شد به نحوی که تعداد مراکز تولیدی مواد ضدعفونی کننده از ۵ به ۲۵ واحد، تولید ماسک از ۶ به ۴۳ واحد و تولید دستکش از ۲ به ۴ واحد و تولید لباس های کادر درمانی از  ۲ به ۱۲ واحد رسید. اکنون ظرفیت تولید مواد ضدعفونی کننده از ۶ هزار لیتر قبل از شیوع ویروس کرونا به ۲۷۰ هزار لیتر بعد از شیوع کرونا رسیده است.

با همکاری و مشارکت مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی این استان با مسئولان استانداری تهران و فرمانداری شهرستان های استان تهران طرح غربالگری کرونا اجرا شد که بنابر آخرین آمار ۹۷ درصد مردم شهرستان های استان تهران و ۷۵ درصد مردم شهر تهران غربالگری شدند و اجرای این طرح همچنان ادامه دارد.

همچنین میزان بهبودیافتگان مبتلا به کرونا به ۸۸.۸ درصد رسید که این آمار نشانگر مراقبت ها و ارائه خدمات مناسب است که شرایط مناسبی را در این استان فراهم کرده است.

با کنترل ویروس کرونا، سیاست بازگشایی مشاغل کم خطر و با خطر متوسط به همراه بیش از ۸۵ پروتکل‌ ابلاغ شده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجرا شد در این راستا تیم های بهداشتی استان به صورت سرزده از مراکز خرید، صنوف، کارخانجات، ادارات و شرکت های خصوصی بازدید می کنند که در صورت عدم توجه به دستورالعمل های بهداشتی، اقدام به بستن این اماکن کنند.

همچنین استاندار تهران و مسئولان استانی در کارگروه های مختلف دو مورد اقدام مهم از جمله پیگیری بیمه بیکاری و حمایت و مساعد حداکثری از بنگاه هایی که در شرایط کرونا دچار خسارت شده بودند را دنبال کردند تا به حفظ اشتغال موجود کمک کنند.

رئیس جمهور، وزیر بهداشت و درمان و فرمانده ستاد مقابله با ویروس کرونا از اقدامات استاندار و ستاد مقابله با کرونای استان تهران قدردانی کردند.

ویروس کرونا همچنان در کمین شهروندان تهرانی است از این رو زدن ماسک در اماکن پرتردد و حمل و نقل عمومی از جمله مترو اجباری شد تا از شیوع این ویروس جلوگیری شود.

اکنون استان تهران در وضعیت زرد قرار دارد در این باره سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته است: در استان تهران همه مناطق وضعیت یکسانی ندارد، مثلا دماوند وضعیت بدتری نسبت به شهر تهران دارد. مناطقی که قبلا پیک کرونا نداشته، اکنون در مرحله پیک است.

سیما سادات لاری ادامه داده است: طبق اطلاعات نرم افزار ماسک شهر تهران قرمز نیست چون میزان بستری به ۱۰۰ هزار جمعیت مهم است. تهران اکنون زرد و در وضعیت هشدار است. میزان بستری در این استان بیشتر شده است ولی هنوز قرمز نیست.

همچنین سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران امروز در جمع خبرنگاران، نسبت به افزایش موارد ابتلا به کرونا و بازگشت به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ هشدار داد و در این باره گفته است نگران هستیم با این روند افزایشی بیماران کرونایی به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ باز گردیم. در روزهای ۱۷ تا ۲۳ اسفند ۹۸، بیشترین میزان بستری را داشتیم که اکنون به آن روزها نزدیک می‌شویم.

این هشدارها ادامه دارد تا جایی که فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران به احتمال اعمال محدودیت‌های جدید با هدف کاهش پاندمی کووید-۱۹ اشاره و اظهار کرد: اعمال محدودیت‌های جدید بازتاب شرایط مبتلایان، تعداد موارد بستری و مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا در بخش های مختلف بیمارستانی است.

علیرضا زالی ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا از وضع هشدار دهنده این بیماری خبر داد و گفته است: شهر تهران همچنان با سیر صعودی مبتلایان به ویروس کرونا روبرو است.

اینها بخشی از اقدامات و هشدارهایی است که مسئولان به شهروندان می دهند تا با حفظ رعایت نکات بهداشتی از شیوع این ویروس جلوگیری کنند و با در خانه ماندن به کادر درمانی که مدافع سلامت است کمک کنند.