شیراز-ایرنا- استاندار فارس، دقت نظر، رعایت انصاف و عدالت، مردمداری و شفافیت در عرصه‌های مدیریتی را از شاخص‌های فعالیت بانوان در عرصه‌های اجرایی دانست و گفت: کمترین تخلف در دستگاه‌ها مربوط به بانوان است و مجموعه این ویژگی‌ها، زمینه حضور هر بیشتر آنها را در مناصب دولتی گوشزد می‌کند.

عنایت‌الله رحیمی، سه‌شنبه در نشستی‌ تخصصی با حضور بانوان مدیر استان فارس، اظهار داشت: از ارکان اصلی توسعه پایدار، حرکت همه‌جانبه است، به ویژه اینکه توجه به سرمایه‌های انسانی تعالی بیشتری را در جامعه ایجاد می‌کند.

وی افزود: در جوامعی که توجه به استعدادهای انسانی فارغ از جنسیت‌ افراد صورت گرفته است، دستکم در حوزه مادی رفاه بیشتری حاکم است و جوامعی که تنها به زور بازو و مواد معدنی و کانی اتکا کرده‌اند همچنان در زمره جوامع توسعه‌یافته در ابعاد مختلف به شمار نمی‌روند.

توجه به مولفه انسان‌محوری، هدایتگر جامعه به سوی توسعه همه‌جانبه است

استاندار فارس، توجه به مولفه انسان محوری را موجب هدایت جامعه به سوی توسعه همه‌جانبه دانست و بیان کرد: در جامعه ما الگوهای بسیار ارزشمندی برای پیروی از آنها در حوزه نقش‌آفرینی در جامعه وجود دارد که با به روز رسانی این الگوها می‌توان راه پیشرفت را پیش روی جامعه باز کرد.

رحیمی، با اشاره به اینکه این الگوها در فرهنگ اعتقادی و ملی یافت می‌شود، گفت: زنان بسیار توانمندی در این فرهنگ نقش‌آفرینی کرده‌اند که اثرگذاری آنها یک هزار و ۴۰۰ سال است که ادامه دارد.

وی اضافه کرد: حضرت زهرا (س)، حضرت معصومه(س) و حضرت خدیجه (س) در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و تدبیر منزل نقش‌آفرین بوده‌اند و چنین الگوهایی در باورهای دینی ما بسیارند و می‌توانند ما را به سمت جامعه‌ای الهی رهنمون شوند.

موفق به بهره‌مندی از توانایی کامل بانوان در جامعه نشده‌ایم

استاندار فارس همچنین با اشاره به ضرورت ارتقای جامعه زنان، بیان داشت: بانوان جامعه‌ ما از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خوبی برخوردار هستند اما به دلیل عدم زمینه‌سازی مطلوب، موفق به بهره مندی از توانایی کامل آنها در جامعه نشده‌ایم.

رحیمی، مهیا کردن شرایط فرهنگی حضور زنان در جامعه را نخستین اولویت نقش‌آفرینی آنان در جامعه دانست و گفت: مقبولیت حضور زنان در جامعه و چگونگی رویکرد دینی و مذهبی به این حضور باید تشریح شود و به جای امر و نهی کردن باید این مساله، موضوعی درونی و اعتقادی باشد.  

وی، همچنین به ضرورت تامین شرایط حقوقی بانوان در عرصه‌های عمومی اشاره و بیان کرد: اندیشمندان باید در این زمینه تصمیم‌سازی و امکانات فکری آن را ایجاد کنند و نمایندگان در قالب شورای عالی استان‌ها، شوراهای محلی و در قالب قوه مقننه، زمینه حقوقی آن را فراهم کنند.

زمینه‌های اجتماعی حضور زنان باید نمود بارزی داشته باشد

استاندار فارس افزود: زمینه‌های اجتماعی حضور زنان باید نمود بارزی داشته باشد، همچنانکه تجربه گذشته ما در زمینه حضور زنان در کشور مثبت بوده است و حضور زنان در همه زمینه‌ها به سعادت کشور کمک کرده است.

وی اضافه کرد: در بحران کرونا، پرستاران که اکثرا از بانوان هستند برای حفظ سلامت مردم و جامعه، با از خودگذشتگی در میدان حاضر شدند و سلامت خود را به خطر انداختند.

رحیمی، با بیان اینکه تشکل‌های قانونی باید درخواست‌های به‌حق بانوان را بیان کنند، گفت: این تشکل‌ها باید بتوانند به‌صورتی قانون‌مند، مسالمت‌آمیز و اقناع‌کننده درخواست‌های جامعه زنان را به حاکمیت ارجاع دهند تا سهم بیشتری به بانوان در زمینه‌های مختلف اختصاص یابد.

گام‌های بلند دولت تدبیر و امید در حوزه بانوان آغاز راه مشارکت حداکثری زنان است

استاندار فارس همچنین اظهار داشت: در زمینه‌های اداری باید اقدامات لازم برای حضور بیشتر بانوان فراهم‌ شود، هرچند در دولت تدبیر و امید گام‌هایی بلند برداشته شده است که این آغاز راه است و مطالبه‌گری عقلایی بانوان به این روند شتاب خواهد بخشید.

وی، بانوان را رکن اساسی اقتصاد جامعه دانست و گفت: مدیریت و تمشیت امور خانواده در بُعد مالی، هزینه‌ای‌ و درآمدی بر عهده بانوان است که این پایه اساسی اقتصاد را تشکیل می‌دهد و در ادامه بانوان موفق به تحول‌آفرینی در عرصه‌های اقتصادی شده‌اند.

استاندار فارس، با اشاره به اینکه تحولی شگرف در عرصه تحصیلات زنان بعد از انقلاب رخ داده است، افزود: این موضوع ایجاب می‌کند برای استفاده از توان آنها بیشتر بکوشیم.

رحیمی، با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه ادامه داد: اثرگذاری زنان در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی باید در حوزه‌های مختلف در نظر گرفته شود، البته این بدان معنا نیست که به سمت اندیشه‌های فمنیستی حرکت کنیم، بلکه باید انسانی به موضوع نگاه کنیم و تفاوت‌ها را در اداره امور بنگریم نه جنسیت را.

رحیمی، اعتقادات و پایبندی دینی را زمینه‌ساز حضور بیشتر زنان در عرصه‌های گوناگون دانست و افزود: اعتقادات حمایت‌کننده، ایمنی‌بخش و تسهیل‌کننده حضور بانوان در تصمیم‌گیری‌ها بوده است.