به گزارش روز سه شنبه وزارت علوم، منصوره سادات صادقی اظهار داشت: نصب پوستر، توزیع بروشورهای مرتبط، ایجاد کمپین سواد سلامت، ایمنی و محیط زیست، استفاده بهینه از کارشناسان بهداشت حرفهای در زمینه مدیریت این سواد و برگزاری مسابقات از اقدامات برجسته در زمینه ارتقای سواد و توانمندی دانشجویان بوده است.
وی به تعداد و اقدامات انجام شده در دفاتر مشاوره و سلامت اشاره کرد و یادآور شد: ۱۲۰ مرکز مشاوره، ۳۳۳ شعب خوابگاهی مشاوره، ۱۵۰ مرکز مشاوره موسسات غیر انتفاعی و ۱۷۳ مرکز مشاوره فنی و حرفهای فعال هستند که که منجر به بررسی سلامت جسمی و روانی دانشجویان، انجام طرح سیمای زندگی و طرح نشاط شده است.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: ۷۵ دانشگاه دارای مراکز بهداشت و درمان هستند و ۱۱۲ پزشک، ۵۰ دندان پزشک، ۳۵ متخصص، ۷۰ کارشناس بهداشت و ۶۵ پرستار در آن فعالیت میکنند.
صادقی به اقدامات انجام شده در این دفاتر اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل ارتقای سواد و توانمندی دانشجویان، برنامههای ارتقای ازدواج و کاهش و کنترل طلاق، برگزاری همایشهای ازدواج موفق، برگزاری نشستها و کارگاههایی در زمینه ازدواج آگاهانه میباشد که مجموع این برنامهها برای دانشجویان ۱۱۰ هزار و ۶۸۰ نفر ساعت آموزش بوده است.
وی به وضعیت نشاط دانشجویان اشاره کرد و افزود: در این زمینه ۹هزار نفر ساعت آموزش برای دانشجویان در نظر گرفته شد و فعالیتهایی را در قالب شبکههای اجتماعی، نوعدوستی، قدردانی از یکدیگر، مدیریت استرس، فعالیتهای تفریحی، ورزش و پیادهروی، روابط خانوادگی مثبت، معنویت و مذهب تعریف کردیم.
وی درمورد دیگر اقدامات دفاتر سلامت و مشاوره اظهار داشت: ایجاد کارگاههای پیشگیری از خودکشی در استانهای پرخطر، تقویت خویشتنداری، اجرای مهارتهای زندگی، تمرین نه گفتن، مدیریت روابط با جنس مخالف، پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاهها که ۷۳ دانشگاه در این طرح پیشگیری شرکت کردند از دیگر فعالیتهای این دفاتر بوده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: برای اولین بار برگزاری همایشهای منطقهای کانون همیاران سلامت روان را برگزار کردیم و اپلیکشنهای «حال خوب من»، «سدا» (سلامت دانشجویان ایران) و سامانه یادآوری، پیگیری و مددکاری را ایجاد و برای اولین بار طراحی و تدوین بسته تابآوری برای دانشجویان را انجام دادیم.
صادقی در خصوص اقدامات دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در زمینه بیماری کرونا تصریح کرد: تشکیل ستاد اجرایی پیشگیری از کرونا در سطح دانشگاهها، تهیه پروتکلهای بهداشتی، ارائه خدمات بهداشتی درمانی، نظارت بر حسن اجرای ضدعفونی کردن دانشگاهها و تهیه کاملترین راهنمای پیشگیری و کنترل ویروس کرونا از اقدامات این دفتر در مواجه با بیماری کووید -۱۹ بوده است.