به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد وحیدی روز سهشنبه در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی بر ضرورت آمادگی استان برای میزبانی از رویدادهای فرهنگی و هنری ملی تاکید کرد.
نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با قدردانی از فعالیت های صورت گرفته در حوزه فرهنگ و هنر استان افزود: در چند سال اخیر جشنواره های فرهنگی و هنری مهمی با تلاش و پشتکار هنرمندان استان برگزار شده است که این روند باید تداوم داشته باشد.
وحیدی با بیان اینکه خراسان شمالی دارای ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه های مختلف است، اظهار داشت: مهمترین ویژگی ماندگاری فرهنگ، این است که عنصر فرهنگی تعریف کنیم.
وی با تاکید بر شناسایی آثار فرهنگی ماندگار و هم افزایی بیشتر برای معرفی هرچه بهتر آنها، از واگذاری مجتمع های فرهنگی و هنری به بخش خصوصی، به عنوان اقدامی ارزشمند برای اجرای فعالیت های باکیفیت یاد کرد و گفت: فعالیت های مشارکتی در حوزه فرهنگ و هنر باید وجود داشته باشد زیرا این گونه فعالیت، اثرگذاری بهتری داشته و ماندگارتر خواهد بود.
نماینده شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس، افزایش سرانه فضای فرهنگی در استان را مهمترین اقدام در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه عنوان کرد.
وحیدی با بیان اینکه کرونا معادلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... را به هم زده است، افزود: باید تلاش کنیم تا فعالیت هنری هنرمندان در حوزه فرهنگ و هنر در فضای مجازی به نحو مطلوب منعکس و تولیدات آنها به درستی معرفی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز در این نشست توجه به ظرفیت های مردمی را از راهبردهای اساسی اداره متبوع خود برشمرد و با بیان اینکه مدارای فرهنگی جزو مزیت های نسبی استان و راهی هموار برای توسعه است، گفت: استقبال مردم استان از فعالیت های فرهنگی و هنری و سرانه مصرف فرهنگی بسیار مطلوب و قابل قبول است.
حسین فرخنده، اظهار داشت: حضور و استقبال مردم از نمایشگاه های کتاب، فروش بلیت های موسیقی، سینما، تئاتر و... گویای این مدعا و موید این مطلب است که زمینه خوبی برای سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر استان وجود دارد.
وی، یکی از رویکردهای اصلی در حوزه فرهنگ و هنر را تمرکز بر روی اهداف سازمانی دانست و افزود: پیگیری برای راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا در استان از برنامه های ما است که امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش، این موضوع در استان تحقق یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگ و هنر استان، گفت: اکنون هزار و ۱۱۵ مرکز فرهنگی و هنری در استان وجود دارد که امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه این تعداد به هزار و ۳۲۳ مرکز برسد و مشارکت مردم و جامعه فرهنگی و هنری در انجام فعالیت های فرهنگی و هنری افزایش پیدا کند.
فرخنده، همچنین به واگذاری هفت مرکز فرهنگی و هنری به هنرمندان اشاره و اضافه کرد: در سال ۹۵ تنها یک سالن سینما در استان داشتیم که هم اینک این تعداد به هفت سالن سینما با هزار و ۵۰۰ صندلی رسیده و بهتازگی نیز سینمای سیار شهرستان راز و جرگلان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه شرایط کرونا کار در حوزه فرهنگی را با چالش های بسیار مواجه کرده است افزود: این روزها اهالی فرهنگ و هنر و اصناف فرهنگی روزهای سخت و دشواری را می گذرانند.