تهران- ایرنا- مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا گفت با وضعیت موجود اگر شمار روزانه مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۰۰ هزار نفر هم برسد، جای شگفتی نیست.

شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی گزارش داد «آنتونیو فائوچی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا در نشستی در کنگره این کشور گفت که نباید صرفا به ناحیه‌هایی که کانون شیوع هستند، توجه کرد چرا که این کار باعث به خطر افتادن کل کشور می‌شود

فائوچی گفت: ما شاهد روزانه بیش از ۴۰ هزار مورد ابتلا هستیم. اگر این وضعیت تغییر نکند، من تعجب نمی‌کنم که روزانه ۱۰۰ هزار مبتلای جدید داشته باشیم. این موضوع باعث نگرانی شدید من است.

این مقام بهداشتی آمریکا در روزهای آغازین شیوع کرونا در آمریکا پیش‌بینی کرده بود که این ویروس دو میلیون نفر را در این کشور مبتلا کرده و ۱۰۰ هزار قربانی بگیرد. این اظهارات اگرچه در آن زمان واکنش‌های منفی و شگفتی مردم را برانگیخت، اما اکنون آمارهای ایالات متحده بسیار فراتر از این پیش‌بینی رفته است.

آمریکا در حال حاضر با ۲ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۴۵۰ مورد ابتلای قطعی به کووید۱۹ و ۱۳۰ هزار و ۹۷ فوت ناشی از ابتلا به این ویروس، با فاصله بسیار زیاد در صدر کشورهای جهان هم از لحاظ ابتلا و هم از لحاظ شمار مرگ‌ومیر قرار دارد.

فائوچی که عضو کارگروه ویژه مبارزه با کرونا در کاخ سفید نیز هست، ماه گذشته در نشستی همه‌گیری کرونا را بدترین کابوس خود نامید و هشدار داد که مبارزه با شیوع کووید-۱۹ هنوز به پایان راه خود حتی نزدیک هم نشده است.  

این چشم‌انداز تیره و تار از سوی رییس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا در حالی ارائه می‌شود که ایالات متحده همزمان با جدال با کرونا و رفع محدودیت‌های قرنطینه‌ای، شاهد تظاهرات گسترده در اعتراض به قتل جورج فلوید مرد سیاهپوست ۴۶ ساله بدست افسر پلیس سفیدپوست مینیاپولیس بوده است.  

همزمان با این تظاهرات و اعتراض‌ها که هشدار کارشناسان از جمله فائوچی را نیز به دنبال داشته، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بدون توجه به عواقب شیوع کرونا، برگزاری تجمعات انتخاباتی خود را نیز از سر گرفته است.

ترامپ از سوی کارشناسان، حزب مخالف و افکار عمومی آمریکا متهم به تعلل و اهمال‌کاری در اقدامات لازم برای کنترل شیوع کرونا و شتاب در بازگشایی فعالیت‌ها پس از تعطیلی برای کنترل این ویروس شده است.

گستره و شدت ابتلا به کرونا بار دیگر در آمریکا شدت گرفته به طوری که این کشور در یک هفته گذشته شاهد ابتلای روزانه بیش از ۴۰ هزار نفر به این ویروس بوده است. ترامپ افزایش مبتلایان را ناشی از افزایش شمار تست‌گیری می‌داند، اما کارشناسان و مقام‌های بهداشتی ایالات متحده نادیده گرفتن اصول بهداشتی را عامل این امر معرفی می‌کنند.