کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه، بر لزوم مبارزه جدی با قاچاق احشام در مناطق مرزی تاکید کرد و گفت: جابجایی دام بدون پلوک‌کوبی در مناطق مرزی ممنوع است.

امید حاج محمدی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مناطق مرزی باتاکید بر لزوم پلاک کوبی دام های سبک و سنگین اظهار داشت: حمل و نقل دام ها بدون پلاک کوبی و اخذ برگه قرنطینه از اداره دامپزشکی تخلف محسوب می‌شود، که در صورت مشاهده با آن مقابله خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه باید با مسببان تخلفات دامپزشکی به ویژه در زمینه قاچاق احشام با کمک دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در امر مبارزه با این پدیده باجدیت برخورد شود، بیان کرد: استان کرمانشاه از نظر دامپروری در رتبه بالای کشوری قرار داشته و روند رو به رشدی دارد، لذا جلوگیری از قاچاق دام اهمیت بیشتری در توسعه صنعت دام و صادرات آن در سال جهش تولید دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه ادامه داد: از ابتدای سال جاری باتوجه به دستور العمل اجرای طرح پلاک کوبی بالغ بر ۸۲ هزار و ۷۱۳ راس دام سبک و ۳۹۶ راس دام سنگین خارج از استان پلاک کوبی شدند، همچنین در این بازه زمانی پلاک کوبی ۲۴۹ دام سنگین و ۲ هزار و ۵۲۶ دام سبک داخل استان کرمانشاه در مبارزه با قاچاق احشام انجام گرفته است.

حاج محمدی خاطرنشان کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود که همه دام های روستاهای نوار مرزی پلاک کوبی و در سامانه هویت دام ثبت شوند.

به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادرگوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در استان کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.