سیدجلال موسوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشاورزان در باره دریافت وجه گندم تحویلی خود هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه امسال برداشت گندم از سطح کشتزارهای این استان با تاخیر آغاز شده، افزود: به کشاورزان توصیه می کنیم که گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها و انبارهایی که غله در نظر گرفته است تحویل دهند.
موسوی با بیان اینکه اداره کل غله نیز گندم را تنها از کشاورزانی که در سامانه پهنه بندی ثبت نام کرده اند خرید می کند افزود: از واسطه ها گندمی تحویل گرفته نمی شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی با بیان اینکه سیلوها و انبارهای نگهداری گندم باید از استانداردهای لازم برخورد باشند، گفت: از کشاورزان می خواهیم که گندم مازاد بر نیاز خود را به انبارهای غله تحویل دهند تا دست واسطه ها از این نظر کوتاه شود.
موسوی افزود: اگر واسطه ها و دلالان گندم های خریداری شده را در انبار ها نگهداری کنند با آنان برخورد خواهد شد زیراکه مجوز نگهداری گندم را ندارند.
وی با بیان اینکه در این استان ۲۵ مرکز نگهداری گندم مجوز تحویل محصول را دارد، گفت: با تمامی انبارهای غیر مجاز برخوردهای تعزیراتی خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی افزود: پارسال ۱۶۱ هزار تن گندم از کشاورزان به صورت تضمینی و سه هزار تن به صورت توافقی در ۲۳ مرکز خریدار شد که امسال نیز پیش بینی می شود همین میزان باشد.
موسوی ظرفیت انبار گندم در استان را ۲۵۰ هزار تن دانست.
۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی استان زیر کشت گندم است و پیش بینی می شود که از این سطح ۲۵۰ هزار تن گندم برداشت شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.