تهران- ایرنا- سفیر ایران در جمهوری قرقیزستان گفت: با توجه به نقشه راه ترسیم شده میان ایران و قرقیزستان، این سفارتخانه آمادگی خود را برای شناسایی فرصت‌های جدید اقتصادی و تکنولوژی بین دو کشور اعلام می‌کند.

سعید خرازی روز چهارشنبه در نخستین رویداد بین‌المللی مجازی ارائه نیازهای فناورانه بین شرکت‌های ایرانی و قرقیزستان در حوزه کشاورزی، افزود: این وبینار آغازی برای همکاری بیشتری میان دو کشور در حوزه کشاورزی با اتکا به دانش‌های کسب شده در این عرصه است.

وی بیان کرد: کشورهای منطقه آسیای مرکزی در اولویت همکاری ایران قرار دارند و روابط ایران با این منطقه به ‌رغم آنکه مدت زیادی از استقلال این کشورها نمی‌گذرد، ریشه‌دار و تاریخی است.

خرازی افزود: امروز برای تقویت پیوند ایران با کشورهای آسیای مرکزی و به ویژه قرقیزستان راهکارهای مختلفی وجود دارد، یکی از این راهکارها تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری و تلاش برای استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر در بخش‌های مختلف است.

این وبینار با حضور "آواز بیک عبدالرزاق" سفیر جمهوری قرقیزستان در ایران و سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری است.

۶۸ میلیون دلار حجم مبادلات تجار ایران و قرقیزستان 

خرازی، با تاکید بر اینکه خوشبختانه در سال‌های قبل، روند افزایشی در همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور را شاهد بوده‌ایم، گفت: در سال ۲۰۱۹ حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور به ۶۸ میلیون دلار رسید که به رغم افزایش ۲ برابری نسبت به گذشته، به هیچ وجه مورد قبول مسوولان دو کشور نیست و لازم است در قالب برنامه‌های بلند مدت و میان مدت حجم مبادلات دو کشور را افزایش دهیم.

سفیر ایران در قرقیزستان با اشاره به امضای قرارداد موقت میان ایران و اتحادیه ارواسیا خاطر نشان کرد:‌ این قرارداد فرصت مناسب و جهش خوبی برای تجار و تولید کنندگان دو کشور فراهم کرده است. آثار و نشانه‌های این جهش در هفت ماه گذشته به خوبی قابل توجه بوده است؛ هر چند به دلیل شیوع ویروس کرونا تا حدودی جلوی این جهش گرفته شد.

خرازی گفت: در نتیجه امضای این موافقت‌نامه،‌ ۸۶۲ قلم کالا مشمول تعرفه‌های ترجیحی شدند که بخش زیادی از آنها در حوزه دارویی و کشاورزی بوده است.

وی گفت: بدون شک کشاورزی یکی از ظرفیت هایی است که می تواند به همکاری بین دو کشور منجر شود و امروزه محصولات کشاورزی بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل می دهد. محصولات شیلات، فناوری محصولات صنایع تبدیلی و انتقال تکنولوژی زمینه های زیادی را برای همکاری به وجود آورده است.

خرازی افزود: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان در زمینه کشاورزی تشکیل شده اند و آماده اند توانایی خود را در اختیار کشورهای همسایه و قرقیزستان قرار دهند. امید است این وبینار خلاء های اطلاعاتی در خصوص پیشرفت های به دست آمده ایران در شرکت های دانش بنیان را رفع و زمینه همکاری در خصوص کشاورزی و شیلات را فراهم کند.

وی با اشاره به توانمندی‌های فناورانه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف علمی از جمله کشاورزی و حوزه‌های زیستی، یادآور شد: برخی موانع فراروی این همکاری‌ها است که از جمله آن می‌توان به مواردی مانند نبود شناخت درست و کافی از ظرفیت‌های یکدیگر، نبود روابط مستقیم بانکی و مشکلات حوزه حمل و نقل اشاره کرد.

در این وبینار توانمندی های فناورانه  ۶ شرکت دانش بنیان ایرانی معرفی شد.