دکتر مهدی کشمیری روز چهارشنبه در بازدید سززده از پژوهشگاه مواد وانرژی ایران مستقر در مشکین دشت فردیس استان البرز بیان داشت: در این میان پارک علم و فناوری خراسان رضوی، دانشگاه و پارک علم و فناوری شریف، پارک علم و فناوری استان گلستان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله مراکزی بودند که در این زمینه بسیار خوب عمل کردند.
وی ادامه داد: با شیوع کرونا در کشور بیش از ۴۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه کرونا به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده پرداختند. همچنین بیش از ۱۵۰ شرکت در زمینه تولید تجهیزاتی مانند کیت های تشخیص، مخازن اکسیژن، دما سنج های غیر تماسی، لباس های حفاظتی و ونتیلاتور فعال شدند.
قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با شاخص خواندن شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: این مجموعه بهعنوان ایدهپرداز مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور و موسس اولین مرکز رشد و پارک علم و فناوری در کشور شناخته می شود که پیشروترین، بزرگترین و یکی از شناختهترین پارکهای علم و فناوری در سطح ملی و بینالمللی است و در مجاورت زمینهای دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است.
وی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امروز به یک منطقه اقتصادی تبدیل شده و بیش از هفت هزار نفرتحصیلکرده دانشگاهی در آن فعالیت می کنند که ارزش اقتصادی این مجموعه بیش از چهار هزار میلیارد تومان است.
کشمیری با اشاره به کارکرد اقتصادی شهرکهای علمی و تحقیقاتی از ابتدا تاکنون و خروجی دستاوردهای آن ها، توضیح داد: ایجاد شرایط لازم و تامین خدمات و حمایتهای مورد نیاز برای شکلگیری و رشد کسب و کارهای دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، تولید ثروت از علم و تجاریسازی دستاوردهای علمی و مشارکت و ایفای نقش در توسعه منطقهای و رسیدن به اقتصاد دانشبنیان از جمله ماموریتها و اهداف شهرکهای علمی و تحقیقاتی می باشد.
قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: تغییر رویکرد در نظام پژوهش و آموزش عالی، اصل اجتنابناپذیر امروز است.
محققان پژوهشگاه مواد و انرژی ایران وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری تاکنون اختراعات زیادی در کشور، منطقه و جهانی به ثبت رسانده که بخشی از این دستاوردها تجاری سازی شده است.
آبگرمکن خورشیدی و آب شیرین کن نمونه هایی از اختراعات محققان این پژوهشگاه است.