تهران- ایرنا- نخستین دوره بین‌المللی دانش‌افزایی ادب فارسی در تابستان ۱۳۹۹ با مشارکت رایزنی‌های فرهنگی ایران و نمایندگی‌های بنیاد سعدی در کشورهای بنگلادش، هندوستان، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان در فضای مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، نخستین دوره بین‌المللی دانش‌افزایی ادب فارسی ویژه تابستان ۱۳۹۹ به میزبانی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) و با همکاری خانه فرهنگ ایران در لاهور و مشارکت رایزنی‌های فرهنگی ایران در بنگلادش، هندوستان، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان برگزار می‌شود.

در این برنامه برای نخستین‌بار استادانی از ایران، بنگلادش، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان حضور می‌یابند. اساتید این دوره به تدریس موضوعات گوناگون در حوزه ادب فارسی پرداخته و به گفت‌وگو و تبادل نظر و تجربه می‌پردازند. این برنامه به صورت آنلاین و در دسترس عموم دانشجویان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به ادب فارسی در سراسر جهان است.

بنیاد سعدی در سال ۱۳۸۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم‌افزایی و انسجام در فعالیت‌های مرتبط با این حوزه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت ۱۳۹۲ آغاز کرد. این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه‌ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه‌مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.
تالیف ۱۶ عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری ۲۰۵ دوره‌ آموزش زبان فارسی با ۱۰ هزار فارسی‌آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و ۵ نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.