زنجان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: تا اردیبهشت‌ماه سال جاری، طرح کاداستر (محدوده‌بندی) از مجموع ۴۲۲ هزار و ۱۹۵ هکتار مساحت کل در ۲۰۹ پلاک از اراضی ملی به مساحت ۲۵۹ هزار و ۳۱۰ هکتار انجام شده است.

خلیل آقاجانلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان‌های زنجان، طارم و ماهنشان به ترتیب با ۹۹ هزار و ۸۵۹، ۶۵ هزار و ۶۷۶ و ۲۲ هزار و ۶۱۰ هکتار بیشترین میزان اجرای کاداستر از لحاظ مساحت را دارند.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان‌های ایجرود، خدابنده، ابهر، سلطانیه و خرمدره نیز به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

آقاجانلو تصریح کرد: زنجان در اجرای طرح کاداستر از استان‌های پیشرو کشور است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه ریشه کاداستر از کلمه یونانی کاتاستیکن به معنی دفتر یادداشت است، افزود: کاداستر به نقاطی اطلاق می‌شود که هدف از آن تعیین محدوده‌های مالکیتی به همراه اطلاعات حقوقی مرتبط به هر ملک است.

این مسؤول گفت: اجرای این طرح با تزریق اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: مشخصه‌های زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی در اجرای طرح کاداستر به نقشه بزرگ‌مقیاس اضافه می‌شود.

آقاجانلو خاطرنشان کرد: اهداف اصلی اجرای طرح کاداستر اراضی، اِعمال استانداردهای کاداستر در نقشه‌های اجرای مقررات تثبیت مالکیت دولت، ایجاد سامانه کاداستر اراضی ملی و دولتی منطبق بر پایگاه ملی اطلاعات مکانی و اخذ اسناد تک‌برگی اراضی ملی و دولتی است.

وی با اشاره به دستورالعمل کاداستر ملی ابراز کرد: این دستورالعمل شامل مطالعه و اسکن پرونده، جمع‌آوری اطلاعات مکانی، تشکیل بانک اطلاعاتی، تطبیق اطلاعات با طبیعت (جانمایی) و ارائه راهکارهای اجرایی، تدوین و برنامه اجرایی کاداستر، کمیته فنی و ممیزی، اعمال اصلاحات کمیته ممیزی و تهیه کاداستر پلاک، تهیه نهایی کاداستر و پیاده‌سازی و بهره‌برداری سامانه کاداستر اراضی ملی است.