سنندج - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: برای امسال اجرای ۲۵ پروژه در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی در استان مصوب شده که بخشی از آنها ملی و به صورت برش استانی پیگیری می‌شود.

بهرام نصراللهی زاده روز پنجشنبه در پنجمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی کردستان که با حضور جمشید انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شد، اظهار داشت: پروژه طرح افزایش تولید گوشت قرمز و ۲ پروژه تولید دام سبک از جمله این طرح‌هاست ضمن اینکه سال گدشته ۱۵۰۰ تن به ظرفیت تولید گوشت قرمز در استان افزوده شد.

وی با بیان اینکه پروژه احداث فرودگاه سقز هم در دستور کار است، اضافه کرد: کارهای خوبی برای ساخت این طرح انجام و بخش قابل توحهی از باند و ترمینال آن احداث شده و مصمم هستیم امسال این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان یادآور شد: ۱۳ کیلومتر از ۲۰ کیلومتر پروژه باند دوم محور سنندج - همدان در گردنه صلوات آباد نیز در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی زیر بار ترافیک رفته و اداره کل راه و شهرسازی قول داده تا آبان امسال این طرح مهم تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

نصراللهی زاده با بیان اینکه طرح پتروشیمی بعثت نیز در دستور کار امسال است، افزود: فاز اول منطقه ویژه اقتصادی بانه با ۳۵ هکتار زیر ساخت انجام شده و در مرحله واگذاری زمین است ضمن اینکه منطقه ویژه اقتصادی مریوان هم در دستور کار است و بدنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه گردشگری پزشکی و دهکده سلامت از دیگر طرح‌های امسال است، گفت: هر سال یک بیمارستان در استان افتتاح می‌شود بطوریکه سرانه تخت بیمارستانی در کردستان یک دهم درصد از میانگین کشوری بالاتر است و بیمارستان سقز نیز به زودی افتتاح خواهد شد.

احداث ایستگاه پمپاژ سد گاوشان و تامین آب برای ۱۲۰۰ هکتار از اراضی روستای خامسان کامیاران، توسعه باغات مثمر و کشت نشایی، احداث ۳۰ واحد بوم گردی و راه‌اندازی مرکز خلاق صنایع دستی از جمله پروژه‌های امسال است که رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی به آن اشاره کرد.

نصراللهی زاده اظهار داشت: سال گذشته تمام پروژه‌های مصوب اقتصاد مقاومتی غیر از ۲ پروژه لاستیک رادیال و پارک گیاهان دارویی در این استان اجرایی شد و به بهره‌برداری رسید.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اظهار داشت: پتروشیمی بعثت در صورت بهره‌برداری یک هزار و ۵۰۰ تُن ظرفیت تولید پلی اتیلن دارد که می‌تواند مواد اولیه کارخانجات نساجی را تامین می‌کند.

محمد دره‌وزمی با بیان اینکه بهره‌برداری از این پروژه امکان احداث واحدهای تولیدی نساجی در تمام شهرستان‌ها را فراهم می‌کند، یادآور شد: تاکنون برای این واحد صنعتی ۷۵۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه کار احداث آن بدلیل مشکلاتی در بحث اجرا به تعویق افتاده است، اضافه کرد: قرار است به زودی این مشکلات رفع و با عاملیت بانک ملت اجرای آن ادامه یابد اما نیازمند کمک دولت برای عملیاتی شدن طرح هستیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به آغاز ساخت کارخانه لاستیک رادیال در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: برای احداث این واحد صنعتی هم ۴۸۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و مقرر شده بانک ملی عاملیت آن را پذیرفته و با مشارکت بانک سپه اجرا شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: ۹۵ درصد طرح‌های بخش کشاورزی این استان مربوط به بخش خصوصی بوده و زودبازده است.

فرید سپری با بیان اینکه سال گذشته به ازای هر شغل در بخش کشاورزی ۱۵۰ میلیون تومان هزینه شد، افزود: پارسال در مجموع از منابع داخلی یک هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان تسهیلات جذب شد.

وی با بیان اینکه آبی شدن اراضی دیم تولید را ۱۰ برابر می‌کند، گفت: برای تحقق شعار جهش تولید باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار سرمایه‌گذار گذاشت.

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.