محمود حاجیلویی روز پنجشنبه در شورای فرهنگ عمومی زابل که در سرسرای دفتر امام جمعه این شهر برگزار شد اظهارداشت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور که نقشه کلان کشور بر ارزشها، پایهها و تحلیل کلان از وضعیت فرهنگی است ۳۰۳ اقدام ملی دارد.
وی رویکرد اصلی شورای انقلاب فرهنگی در تدوین اسناد فرهنگی را اجرا سازی رویکرد محلی عنوان کرد و افزود: تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور نیازمند دخالت استان و اعلام ظرفیتها، مسائل و اقتضائات هر منطقه است به طوریکه تدوین این سند با حضور نخبگان مردمی و فعالان دانشگاه در هر منطقه انجام میشود.
معاون خط مشیگذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تخصیص منابع در استانها و شهرستانها بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور است.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی به عنوان قرارگاه عملیاتی فرهنگ در هر استان و شهرستان است تاکید کرد: تعدد دستگاههای فرهنگی در کشور یک فرصت بوده به طوریکه همافزایی و انسجام بین این دستگاهها از ظرفیتهای شورای فرهنگ عمومی است.
حاجیلویی گفت: قشر فرهیخته و جوانان با مهارت زیادی در سیستان وبلوچستان دیده میشود در حالیکه تعدادی علاقهمند به بازنمایی محرومیت غیرواقعی در این استان هستند.
وی تصریح کرد: نگاه واقعی و جذاب به استان سیستان وبلوچستان باید متولد شود.
نماینده مردم شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در مجلس شورای اسلامی نیز اظهارداشت: شورای انقلاب فرهنگی روزی را به اسم سیستان در تقویم جمهوری اسلامی ایران نامگذاری کند.
حبیب الله دهمرده ساخت فیلم یعقوب لیث صفاری را در سیستان وبلوچستان خواستار شد وافزود: متاسفانه نگاه فیلم سازان به این استان تخریبی بوده و ضرورت دارد تا فیلمهایی ساخته شود که نگاه واقعی به این نقطه از ایران اسلامی داشته باشد.
وی گفت: مردم منطقه سیستان به دلیل مسائل خشکسالی و فقر اقتصادی مهاجرت کردهاند و برای تثبیت جمعیت اقدامات زیادی باید از سوی نظام در منطقه انجام شود.
رییس دانشگاه زابل نیز بیان کرد: اسناد بالادستی طی یک نسخه برای کل کشور نوشته میشوند و مناطق در آن دیده نمیشود و این یک اشتباه است که باید اصلاح شود.
پیمان افراسیابی افزود: باید نظر مردم در سیاست گذاریها دیده شود و هر نسخه توسط مردم، نخبگان و ارزیابی از شرایط منطقه تدوین شود.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز گفت: ۲۰۰ شخصیت تراز اول ملی و جهانی در منطقه سیستان در دورههای مختلف تاریخی و معاصر زیست کردهاند که برای معرفی ایجاد محل و ساخت تندیس برای معرفی آنان نیاز است.
غلامرضا گنجی افزود: ایجاد دبیرخانه دائمی شعر سیستان، ساخت فیلم و سریال، ایجاد رشتههای موسیقی، فرش، گردشگری و صنایع دستی در دانشگاه زابل از جمله درخواستهای اهالی فرهنگ و هنر منطقه سیستان است.
اعضای نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان زابل خواستار احیا مرکز سیستان شناسی، ایجاد فرهنگسرا، سالن سینما، پلاتو تئاتر و کانون ویژه شاهنامه خوانی شدند.
هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز / پنجشنبه/ با سفر به منطقه سیستان از کارگاه سفال در دهستان کرباسک زابل بازدید و با شماری از هنرمندان منطقه سیستان دیدار و در نشست شورای فرهنگ عمومی این شهرستان شرکت کردند.
هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه سهشنبه به منظور سفر سه روزه وارد فرودگاه بینالمللی زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان شد.
دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با حضور سازمانهای فرهنگی و اجتماعی، نشست با مدیرکل، معاونان و سازمانهای وابسته به فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نشست با مدیرکل و معاونان ادارهکل تبلیغات اسلامی، بازدید از موزه جنوب شرق و پارک علم و فناوری و دیدار با هنرمندان صنایع دستی از جمله برنامههای اعضای این شورا در نخستین روز سفر به زاهدان بود.
این هیات همچنین امروز پنجشنبه به منظور شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و بازدید از یک مجموعه موفق به زابل سفر کردند .
بازدید از حاشیه شهر زاهدان، دیدار با روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و نشست با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان از دیگر برنامههای این هیات در دومین روز سفر به زاهدان است.
دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان از دیگر برنامههای هیات نمایندگان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سومین روز سفر به زاهدان است.