ویروس منحوس کرونا همچنان در سراسر گیتی قربانی میگیرد، هر لحظه که می گذرد بر شمار مبتلایان نیز افزوده می شود و این وضعیت ناخوشایند بسیاری از کسب و کارها و حتی اقتصاد جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
این در حالی است که کشورمان نیز از این میهمان ناخوانده در امان نمانده و با گذشت چهار ماه از ورود آن تعدادی از استان ها هم اکنون در وضعیت قرمز و یا هشدار قرار گرفته اند بطوریکه بنا بر آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر روز دوازدهم تیر جاری ۲۳۲ هزار و ۸۶۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۱ هزار و ۱۰۶ نفر رسید.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز شمار مبتلایان و بیماران بستری در بیمارستان های این استان طی هفته های گذشته روند افزایشی یافته، بطوریکه ظرفیت بخش آی سی یو این مراکز درمانی بطور کامل تکمیل شده است.
بر این اساس و برای آگاهسازی و حساس سازی شهروندان زنجانی نسبت به اهمیت پیشگیری و مسؤولیت همگانی در مقابله با ویروس کرونا، تبیین اقدامات پیشگیرانه و خود مراقبتی فردی و سازمانی در اهمیت فاصله گذاری، رعایت توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتنی و اجتناب از عادی انگاری خطر ویروس تعداد ۶ نفر از دانشجویان علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان به نمایندگی از دانشجویان، با لباس های مخصوص حفاظت فردی مدافعان سلامت از مرکز خدمات جامع سلامت سوسن علیمردایان واقع در " چهارراه سعدی" تا پیاده راه سبزه میدان " درمانگاه دیابت" حرکت کردند.
این دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی پیام هایی از قبیل دیگر تخت در بیمارستان های شهر نداریم"، والدین عریز زنگ خطر کرونا برای کودکان هم بصدا در آمده است" " من پرستارم تحمل این لباس برایم سخت شده است"" کرونا از آنچه فکر می کنید، به شما نزدیک تر است"، " کرونا واکسن و درمان قطعی ندارد"، تنها راه مصون ماندن، مراقبت"، نسبت به توجه و یادآوری از عواقب ابتلای به این بیماری مبادرت کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در این خصوص و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی هفته های گذشته و به دلیل رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و عدم استفاده عموم از وسایل پیشگیری از کرونا این بیماری شدت یافته است.
دکتر حسین عمارلو افزود: طی ماههای گذشته عموم مردم آموزش های لازم برای حفاظت فردی خود در برابر این بیماری را نداشتند که با اطلاع رسانی این مهم در سطح وسیعی انجام گرفت تا نهادینه شود.
وی اضافه کرد: اما با وضعیت کنونی و آموزش ها در بین عموم، حساسیت ها نسبت به مقابله با این بیماری کاهش یافته بطوری که اغلب تصور می کنند این بیماری به پایان رسیده است.
عمارلو ادامه داد: شرایط فعلی در استان بیانگر قرار گرفتن تدریجی شهرستانها در وضعیت قرمز بوده و همین روند در شهر زنجان نیز حاکم شده است.
این فوق تخصص سرطان ادامه داد: طی چند روز گذشته به دلیل کثرت شمار مبتلایان و بستری بیماران کرونایی، تخت به اندازه کافی وجود نداشت و بر این مبنا ویزیت بیماران سرطانی به زمان های دیگر موکول شده تا ظرفیت برای درمان بیماران کرونایی فراهم باشد.
وی اظهار داشت: همین وضعیت ناخوشایند موجب شد تعدادی از دانشجویان و با همفکری هم، مراسمی نمادین با لباس حفاظتی بیمارستانی را با هدف حساس سازی عموم مردم برنامه ریزی کنند،تا بگویند: بیماری در کمین است، از تردد در مکان های تجمعی اجتناب و در صورت انجام کارهای ضروری در سطح شهر علاوه بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی از ماسک استفاده کنند.
عمارلو افزود: متاسفانه این ویروس رفتار متغیری دارد، بطوریکه پیش از این بیماران زمینه ای و افراد بزرگسال را گرفتار می کرد، اکنون در کودکان نیز مشاهده می شود و همین مساله توجه روز افزون عموم را ضروری تر کرده است.
وی اضافه کرد: اکنون وقت شوخی با کرونا نیست، چرا که همگان در معرض ابتلای به این بیماری قرار دارند و در واقع می توان گفت بیماری شعله ورتر شده که این کار و اقدامات دیگر با هدف ایجاد موج توجه و حساسیت بیشتر انجام می گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تعدادی از دانشجویان در این مراسم به لحاظ شرایط فعلی و برای جلوگیری از هر گونه ترافیک در سطح شهر با در دست داشتن پلاکاردهایی با پیامهای بهداشتی در پیاده راه تردد کردند تا نسبت به آگاه سازی هرچه بیشتر مردم اقدام کنند.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر وضعیت شهر زنجان در ارتباط با بیماری کرونا بالاتر از قرمز" هشدار" قرار دارد و طی روز و هفته های گذشته و با اطلاع رسانی از طریق رسانه های این استان نسبت به گذشته شمار استفاده کنندگان از وسایل پیشگیرانه کرونا به ویژه ماسک افزایش یافته اما، رضایت بخش نیست.
عمارلو خاطرنشان کرد: این معاونت در حوزه فرهنگی برنامه های دیگر از جمله "ماسک خند" ویژه کودکان با بهره گیری از مضامین مختلف را در حال اجرا دارد و علاوه بر آن آموزش در فضای مجازی و تقویت روز افزون هسته های آموزشی را بیش از گذشته پیگیری می کند.