عدیل سروی زرگر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان تولید پیله تر ابریشم از ۹۸۰ تن در سال گذشته به یک هزار و ۶۵۰ تن در سال جاری رسیده است.
وی اظهار داشت: میزان توزیع تخم نوغان از ۲۵ هزار و ۷۱۰ جعبه سال گذشته به ۴۶ هزار و ۵۰۲ جعبه در سال جاری رسید که این مهم منجر به افزایش تولید پیله تر ابریشم در سال جاری نسبت به سال گذشته شده است.
سروی با اشاره به افزایش تعداد خانوارهای فعال در پرورش کرم ابریشم در کشور طی ۲ سال اخیر خاطر نشان کرد: در ۲ سال اخیر تعداد خانوارهای فعال در پرورش کرم ابریشم از ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانوار به ۲۹ هزار و ۵۰۰ خانوار افزایش یافته است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه در ۲ سال اخیر تعداد استان های فعال کشور در حوزه نوغانداری نیز افزایش یافته، اضافه کرد: در سال ۹۷، ۲۲ استان کشور در حوزه نوغانداری فعالیت می کردند اما این آمار در سال جاری به ۳۱ استان افزایش یافت.
پرورش پیله ابریشم متناسب با شرایط آب هوایی هر استان از اوایل فروردین تا اواخر خرداد انجام می شود، ۴۱ درصد پیله تر ابریشم ایران در گیلان تولید می شود.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود، از هر پنج کیلوگرم پیله تر، پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام نیز به دست می آید.
٣١ استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می رود.
٩ هزار و ٩٢ خانوار در استان گیلان به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند که سالانه حدود ۴۹۳ تن پیله ابریشم تولید می کنند.