معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان روز شنبه در مراسمی که به یمن ازسرگیری پروازهای فرودگاه سنندج در دفتر شرکت هواپیمایی کیا پرواز و با حضور نمایندگان شرکت کیش ایر برگزار شد، گفت: تاکنون برنامه بلند مدتی برای پروازهای استان وجود نداشته اما قطعا اگر پروازها به هر روز ۲ پرواز ارتقا پیدا کند، صندلی خالی نخواهیم داشت.
خالد جعفری اضافه کرد: علیرغم وجود مشکلات ناشی از تحریم ها و شیوع کرونا، با توجه به اینکه بُعد مسافت و زمان، در ترددها مهم است، تداوم پروازها می تواند در توسعه کردستان موثر باشد.
معاون استاندار در ادامه یادآور شد: علاوه بر اهمیت پروازها در تردد تجار و سرمایه گذار داخل و خارج از استان، سنندج در میان کردهای جهان دارای جایگاه ویژه ای است و این ظرفیت را دارد که به ام القرای کردهای جهان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه در کردستان علاوه بر ظرفیت های اقتصادی و فرهنگی، زمینه اکوتوریسم و توریسم درمانی هم فراهم است لذا افزایش پروازهای فرودگاه سنندج، به نفع استان و کشور است یادآور شد: منطقه آزاد بانه و مریوان، اولویت دارترین منطقه در میان هشت منطقه مطرح شده و امر نویدبخش آینده ای خوب برای کردستان است.
مدیر فرودگاه سنندج نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه شرکتهای هواپیمایی بدنبال شیوع ویروس کرونا در برخی فرودگاههای کشور پروازهای خود را لغو کردند، اظهار داشت: شرکت هواپیمایی کیش ایر نخستین شرکت خدمت رسانی است که پس از بهبود اوضاع و رفع محدویتها در این استان اقدام به مسافرگیری کرده است.
امیرعباس نظریزاده اضافه کرد: پروازهای این شرکت در فرودگاه سنندج در سه روز شنبه، دوشنبه و پنجشنبه در ۶۵ نوبت رفت و برگشت انجام میشود و با توجه به رایزنیهای انجام شده احتمال دایر شدن پروازها در طول هفته توسط این شرکت نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه پرواز امروز با هواپیمای MD۸۲ به شمار شماره پرواز ۱-۷۰۴۰ انجام شد، افزود: در این راستا تمام پروتکلهای بهداشتی شامل ضدعفونی کردن سالن ترمینال قبل و بعد از هر عملیات پروازی در مراحل عملیات پذیرش و اعزام مسافر هم در محل فرودگاه و هم از طرف شرکت هواپیمایی کیش ایر رعایت میشود.
مدیر فرودگاه سنندج با اشاره به اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا پروازهای شرکتهای قشم ایر و آسمان به این فرودگاه کنسل شده است، تاکید کرد: این دو شرکت ۱۴ پرواز هفتگی به صورت رفت و برگشت در مسیر تهران - سنندج داشتند.
فرودگاه سنندج در جنوب غربی این شهر و در ابتدای جاده سنندج - کرمانشاه قرار دارد، عملیات ساختمان اولیه آن در سال ۱۳۴۷ آغاز و در سال ۱۳۵۰ به عنوان تنها فرودگاه عملیاتی استان کردستان با امکانات بسیار اندک شروع به کار کرد.
با شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ در نخستین ساعات شروع جنگ این فرودگاه در کنار فرودگاه های دیگری همچون تهران و کرمانشاه هدف بمباران هواپیماهای نیروی هوایی عراق قرار گرفت.
اگر چه به واسطه نزدیکی این فرودگاه به مرز عراق، پروازهای مسافربری آن تا پایان جنگ متوقف شد اما به منظور پشتیبانی جبهه های غرب کشور و انتقال مجروحان بطور متوسط پذیرای ۱۰ نوبت نشست و برخاست هواپیماهای باربری C-۱۳۰ هرکولس ارتش جمهوری اسلامی ایران در هر روز بود.
این فرودگاه ۴۷ ساله که از ۹ سال پیش به عنوان فرودگاه بین المللی به فعالیت خود ادامه می دهد این روزها به دلایل مختلف از جمله موقعیت جغرافیایی و قرار گیری در منطقه ای کوهستانی شاهد افت و خیز تعداد پروازهای خود شده است.
براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا ظهر جمعه ۱۳ تیر ماه در مجموع ۲۳۵ هزار و ۴۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۱ هزار و ۲۶۰ نفر رسید.