تهران - ایرنا - معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها ودهیاری‌ها گفت: سال گذشته ساماندهی سیستم جمع‌آوری و حمل زباله در هزار روستای کشور انجام شد و در مجموع تا کنون ۳۰ هزار روستا تحت پوشش خدمات جمع‌آوری پسماند(شامل مراحل جمع‌آوری، حمل و دفن بهداشتی پسماند) قرار گرفته است.

سعید رضا جندقیان بید گلی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد مدیریت پسماند و بهداشت محیط افزود: با ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری، تحت عنوان لزوم برخورداری عادلانه جوامع از محیط زیست سالم و گسترش اقتصاد سبز، بهبود و توسعه سیستم مدیریت پسماندهای روستایی با رویکرد رفع بحران های محیط زیستی و اجتماعی در مدیریت روستایی برنامه‌ریزی شد.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا تلاش شد با ایجاد زیرساخت‌های صحیح مدیریت پسماند و گسترش سطح آگاهی و مشارکت اقشار جامعه روستایی، شرایط نیل به سیاست‌ها و حفظ منافع زیست محیطی روستانشینان فراهم شود.
جندقیان بیدگلی افزود: براساس بندهای ۱ و ۱۴ ماده ۱۰ اساسنامه، تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها مبنی بر بهبود وضع زیست محیطی روستا و نیز مفاد مندرج در قانون مدیریت پسماند، دهیاری‌ها ملزم به ارتقای سطح بهداشت و جمع آوری، حمل و دفع زباله‌های روستا هستند.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: با توجه به تکالیف قانونی و در راستای اجرای قانون مدیریت پسماندها و آیین‌نامه اجرایی آن، معاونت امور دهیاری ها در دولت یازدهم، دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی مرتبط تهیه و تدوین کرد.
جندقیان بید گلی افزود: این دستورالعمل ها شامل شیوه‌نامه کاهش تولید، ذخیره‌سازی، جمع‌آوری و حمل پسماندهای روستایی، اجرایی دفن بهداشتی پسماندهای عادی در سطح روستاهای کشور و تهیه بیوکمپوست از پسماندهای فسادپذیر و فضولات دامی در مناطق روستایی کشور است.
وی ادامه داد: شیوه‌نامه پردازش، جداسازی و بازیافت پسماندهای عادی در مناطق روستایی کشور و شیوه نامه و چارچوب توسعه فرهنگ شهروندی در زمینه مدیریت پسماندهای جامد در مناطق روستایی از دستورالعمل های دیگر در این زمینه است.

9500 روستا تحت پوشش خدمات ایمنی و آتش نشانی هستند
 معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری و دهیاری ها گفت: سال گذشته ۳۱ پایگاه‌ آتش‌نشانی روستایی به ماشین‌آلات آتش‌ نشانی تجهیز شدند و به دنبال آن شمار پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی به ۹۲۴ پایگاه رسیده و به این 9500 روستا تحت پوشش  خدمات ایمنی و آتش‌نشانی قرار دارد.

جندقیان بیدگی افزود:حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند، روستانشینان نیازمند پوشش حمایتی وخدماتی مطمئن برای مقابله با حوادث و بحران‌های طبیعی و انسانی هستند به همین دلیل وضعیت ایمنی و آتش‌نشانی روستایی در دولت یازدهم ارتقا یافته است.

وی اظهار کرد: مطابق مصوبه شورای‌عالی معماری و شهرسازی کشور، در خصوص ضوابط ایجاد پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی، هریک از این پایگاه‌ها ۱۰ روستا را تحت پوشش قرار دهند.
جندقیان بیدگلی ادامه داد: صرفه جویی‌های ناشی از ایجاد چنین مراکز خدمات نوینی در روستاهای کشور که می‌تواند انواع حوادث از جمله آتش‌سوزی، امداد جاده‌ای و حوادث غیر مترقبه را پوشش دهد، علاوه بر حفظ سرمایه‌های انسانی در حفظ سرمایه‌های طبیعی و محیطی و ایمن‌سازی فضاهای سکونتی و کاهش این خسارات نقش موثری خواهد داشت، چرا که میزان خسارات فعلی به دلیل عدم پوشش ایمنی و آتش‌نشانی در روستاهای کشور است.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: با توجه به ضرورت استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها در پیشبرد اهداف مدیریت بحران کشور وبراساس وظایف قانونی مندرج در بندهای ۳۰ و ۳۹ ماده ۱۰ اساسنامه تشکیلات وسازمان دهیاری‌ها مصوب در راستای حفظ ایمنی و اطفاء حریق، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برنامه‌ریزی انجام داده است که هرساله تعدادی از روستاهای واجد شرایط کشور تجهیز می‌شوند.

کمک به تامین نیروی انسانی پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
جندقیان بیدگلی تصریح کرد: در دولت یازدهم، با عنایت به لزوم ساماندهی نیروی انسانی پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی، با اخذ موافقت مقام معظم رهبری، مبنی بر جذب نیروهای وظیفه برای فعالیت در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی و پیگیری‌های مکرر با ستاد کل نیروهای مسلح، مجوز بکارگیری مشمولین وظیفه برای فعالیت در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی صادر شد.
وی افزود: این موضوع فرصت مناسبی بود که دهیاری‌ها به دلیل عدم توانایی در تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای فعالیت در این پایگاه‌ها، از مشمولین واجد شرایط برای فعالیت در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی استفاده کنند.

معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: از این رو با هماهنگی با ستاد کل نیروهای مسلح، مجوز جذب ۲۴۴ نفر نیروی وظیفه برای فعالیت در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی در سال گذشته صادر شد.
وی ادامه داد: اکنون پایگاه‌های آتش نشانی روستایی کشور با استفاده از این نیروهای وظیفه که دوره‌های آموزشی تئوری و عملی را در مراکز آموزشی مربوطه طی کرده‌اند، در کنار کارکنان دائمی پایگاه‌ها با ظرفیت کامل برای خدمات‌رسانی به نواحی روستایی فعالیت دارند.