بجنورد - ایرنا- معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای گفت: این مرکز آموزش عالی با کمبود پنج هزار عضو هیات علمی در تمام رشته‌های فنی و مهندسی مواجه است.

رضا مهدی روز شنبه در آیین معرفی سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی، این دانشگاه را نیازمند حمایت دولت دانست و افزود: سرپرستان این مراکز آموزش عالی در استان ها باید برای جبران کمبودهای مالی و ارتقای کیفی آن از ظرفیت نهادهای دولتی، خیران، صنعتگران و بخش‌های خصوصی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ارتقای کیفیت آموزشی و آمایش نیروی انسانی از سیاست های نوین این دانشگاه است، خاطرنشان کرد: رویکرد این مرکز آموزش عالی مبتنی بر این است که تمامی امور و فعالیت های اجرایی به خود دانشگاه استان واگذار شود.

وی افزود: برای ارتقای کیفی دوره های آموزشی و دانشجویی باید تمرکزگرایی رشته ها در مراکز آموزشی استانی را داشته باشیم زیرا با پراکندگی رشته های مشابه در مراکز آموزشی مختلف، شاهد کیفی ‌سازی دوره دانشجویی و بهره مندی دانشجویان از کارگاه‌های مطلوب نخواهیم بود.

مهدی با اشاره به اینکه مبنای محاسباتی بودجه ای دانشگاه فنی و حرفه ای در مقایسه با سایر دانشگاه های دولتی تراز مناسبی ندارد، تصریح کرد: شاخص های بودجه ای دانشگاه فنی و حرفه ای تاکنون با شاخص های آموزش و پرورش عمومی محاسبه می شد که این امر تفاوت بسیار زیادی میان این دانشگاه و سایر مجموعه ها حتی در سرانه های دانشجویی ایجاد کرده بود.

معاون فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: پیرو مکاتبات متعدد مسوولان دانشگاه فنی و حرفه ای با سازمان برنامه و بودجه، از این پس این دانشگاه زیرمجموعه دفتر امور آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و بودجه‌ای مشابه سایر دانشگاه‌های کشور دریافت خواهد کرد.

دانشگاه فنی و حرفه ای نقش ویژه ای در جهش تولید دارد

نماینده پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: جهش تولید بدون توجه به مهارت های فنی امکان‌پذیر نیست، زیرا در اوضاع کنونی کشور، تنها این دانشگاه می‌تواند با توسعه مراکز رشد مهارتی در کنار صاحبان صنایع، به ایجاد اشتغال کمک کند.  

محمد وحیدی با اشاره به ظرفیت های خراسان شمالی در توسعه کشاورزی، دامداری و باغداری گفت: ایجاد صنایع تبدیلی مساله مهمی است که باید در صنعت خراسان شمالی به آن توجه شود، تا دیگر شاهد بلای خام فروشی در استان نباشیم.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی از لحاظ امکانات کارگاهی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: اگرچه برنامه هایی در خصوص ارتباط دانشگاه با صنعت در دست اجراست ولی طرح ها را باید به سمتی پیش برد که تعاملات دانشگاه و صنعت، در عمل منجر به تحقق پروژه‌های مناسب و کارآفرین شود.

وحیدی با بیان اینکه دانش‌آموختگان رشته های فنی نیز باید همانند دانشجویان پزشکی طرح های آموزشی را بگذرانند، افزود: هم اکنون طرحی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در دست بررسی است که بر اساس آن دانش آموختگان فنی، علاوه بر طرح های کارآموزی، دوره های صنعتی را در صنایع مربوطه بگذرانند تا نیروهای مهارت‌محور فنی تاثیر مثبتی در رونق صنعت داشته باشند.

در پایان این مراسم، با قدردانی از خدمات شیرمحمد بزرگر، سرپرست سابق دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی، مسعود قاضی پور شیروان به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه معرفی شد.  

دانشگاه فنی و حرفه ای در قالب ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای در استان های مختلف کشور پراکنده است که از این تعداد ۱۱۸ مرکز متعلق به پسران و ۵۲ مرکز مربوط به دختران است و عمده فعالیت آموزشی این دانشگاه در مقطع کاردانی و با هدف تربیت کاردان یا فن‌ورز است.  

سه هزار دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی در ۵۰ کد رشته فنی مشغول به تحصیل هستند.
در استان خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی، پیام نور، آزاد و سایر مراکز آموزش عالی تحصیل می کنند.