به گزارش روز شنبه وزارت علوم، رضا صالحی امیری در آیین تجلیل از قهرمانان، مدالآوران و دستاندرکاران رویدادهای بینالمللی ورزش دانشجویان در سال ۱۳۹۸ که صبح امروز با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس سازمان امور دانشجویان، مسوولان وزارت ورزش و جوانان و دانشجویان ورزشکار مدالآور در عرصههای جهانی در سالن همایش شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پیش قراولان حرکتهای ورزشی در متن جامعه هستند.
به گفته صالحی امیری، اولین ویژگی ورزش، انسجام بخشی آن است که همه مردم جدا از زبان، جغرافیا، رنگ پوست و فرهنگ به طور منسجم در کنار هم قرار میگیرند؛ دومین ویژگی ورزش غرورآفرینی و هویتبخشی ورزش است که باعث احساس غرور و سربلندی در جوان ایرانی میشود.
رییس کمیته ملی المپیک بر انسان ساز بودن ورزش تاکید کرد و افزود: ورزش امری نشاطآور است، ورزشکاران انسانهای بزرگی هستند که در همه اتفاقات کنار مردم حضور دارند و نقش ورزش همین انسانساز بودن و تربیت افراد با فضیلت و اخلاقمدار است؛ وزارت علوم در هر دو شاخه تربیت انسان آگاه و انسان با فضیلت منشا تحول است.
وی با اشاره به وضعیت فعلی جامعه به علت شیوع ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی و همکاری همه نهادهای ورزشی باید تلاش کنیم در این دوران کرونا هم، ورزش را در جامعه داشته باشیم و ورزشکاران ما در کنار توجه به صعود از سکوی قهرمانی به سکوهای پهلوانی هم توجه کنند.
در این دور از رقابتهای یونیورسیاد که در شهر ناپل ایتالیا برگزار شد، ۱۲۸ کشور در ۱۸ رشته ورزشی و در مجموع ۸۵۰۰ ورزشکار و مربی و سرپرست از سراسر دنیا شرکت داشتند.
حضور پررنگ دانشجویان در ورزشهای همگانی
محمدحسین علیزاده، سرپرست فدراسیون ورزش های دانشگاهی، نیز تکرار مقام نهمی کاروان ایران را نشاندهنده توسعه پایدار ورزش در آموزش عالی کشور دانست.
وی اظهار داشت: در این دوره، ورزشکاران دانشجو در رشتههای تکواندو، تیراندازی، تیر و کمان و کاراته مقام های مختلفی را به دست آوردند و آرمین هادیپور دانشجوی ورزشکار عنوان برترین ورزشکار دهه اخیر فدراسیون بینالمللی ورزشهای دانشگاهی را کسب کرد.
علیزاده با اشاره به حضور پررنگ ورزشکاران دانشجو در ورزشهای همگانی گفت: به زودی با پروژه المپیاد ملی و با تمام توان خود در صحنه ورزش کشور شرکت خواهیم کرد؛ یکی از فعالیتهای فدراسیون ورزش های دانشگاهی پایش ۳۰ هزار دانشجو از جهت سلامت بود و برای دسترسی دانشجویان، پروژههای زود بازده شکل گرفت.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شد که ۱۷ میلیارد تومان توسط بخش عمرانی جهت تهیه ۵ استخر، ۶ سالن چند منظوره و پروژههای چمن مصنوعی و کفپوش روباز صرف شد.
وی افزود: پیش از اعزام تیم به یونیورسیاد، ستادی شکل گرفت و سازمانها، دستگاهها و رسانهها با این ستاد همکاری کردند و قبل از آن مسابقات انتخابی دانشجویان در همه دانشگاهها صورت گرفت.