نشریه آب ث اسپانیا به نقل از خبرگزاری افه، با استناد به پژوهش مؤسسه انگلیسی «اقتصاد آکسفورد» در این باره آورده است: افزایش بیکاری و تورم موانعی بر سر راه انتخاب مجدد این سیاستمدار جمهوریخواه به ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود و وی حداکثر ۳۵ درصد آرا را به دست خواهد آورد. دونالد ترامپ، براساس مدل پیش بینی اقتصاد آکسفورد، به دلیل عواملی چون بحران ناشی از همهگیری کووید-۱۹ "شکستی تاریخی" را در انتخابات عمومی نوامبر آینده (آبان ماه) تجربه خواهد کرد. برای اینکه نتایج به نفع ترامپ تغییر کند به چیزی شبیه معجزه اقتصادی نیاز است و اقتصاد آمریکا تا پاییز آینده از تاثیر خسارتبار ویروس کرونا بهبود نخواهد یافت.
آمریکای شمالی با نرخ بیکاری بالای ۱۳ درصد و کاهش ۶ درصدی درآمد خانوارها در شرایطی به مراتب بدتر از زمان رکود بزرگ اقتصادی سال ۱۹۳۰ (۱۳۰۸ هجری شمسی) به سر می برد و همه این عوامل مانعی تقریبا غیرقابل عبور برای پیروزی ترامپ در انتخابات آینده است. بنابراین حزب دمکرات به سوی پیروزی آشکار می رود البته درصد آراء به میزان مشارکت در انتخابات و روند رشد همه گیری کرونا بستگی دارد. این نشریه در پایان بر صحت این پیش بینی چنین استدلال کرده است: ناظران معتقدند که مدل پیش بینی شده توسط این موسسه پژوهشی از سال ۱۹۴۸ (۱۳۲۶ هجری شمسی) تاکنون ۱۶ مورد از ۱۸ دوره انتخابات آمریکا را به درستی تخمین زده است.
گزارش روز جمعه نشریه ال پریودیکو نیز با تیتر «۳ نوامبر: چشم اندازی خاکستری برای ترامپ» و با اشاره به چهار مسئله پاندمی ویروس کرونا، رکود اقتصادی، بحران سلامت و قیام اجتماعی برضدّ خشونتهای پلیس و بیعدالتیهای نژادی در آمریکا، آینده تیرهای را در مقابل ترامپ برای انتخاب مجدد پیشبینی میکند.
نشریه ال اونیورسو اکوادور نیز با اشاره به پیشبینی موسسه اقتصاد آکسفورد نوشته است: رییس جمهور ترامپ در مقایسه با نظرسنجی قبل از موضوع ویروس کرونا ( که بالغ بر ۵۵ درصد آراء بود) با تفاوت چشمگیری در حال حاضر، تنها ۳۵ درصد آراء عمومی را کسب کرده و «جو بایدن» رقیب انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۰، ۶۵ درصد آراء را از آن خود خواهد کرد. این مدل پیشبینی می کند که ترامپ در فلوریدا آراء خود را حفظ می کند اما در دیگر ایالت ها از جمله لووا و میسوری آرائش را از دست خواهد داد.
اما نشریه ال تیمپو بر آن است که با وجود این آمار بد، هنوز ترامپ همه چیز را برای انتخاب مجدد از دست نداده است. تا چندماهی که تا زمان انتخابات باقی مانده، ممکن است هر اتفاقی بیفتد. اما آنچه بر مبنای نتایج نظرسنجیها تا امروز مشاهده میشود هم ترامپ و هم حزب جمهوریخواه انتخابات سختی را پشت سر خواهند گذاشت. محبوبیت رییس جمهور فعلی طی ماههای اخیر به شدت کاهش یافته است: بنابر نظرسنجی رئال کلیر پالیتیکس از ۴۶ درصد در اوج نتایج در نیمه های ماه مارس به کمتر از ۵ درصد رسیده است. اما در دیگر نظرسنجیهای انجام شده توسط شبکه سی ان ان، شرکت گالوپ و ... این رقم به کمتر از ۴۰ درصد، در برخی تنها به ۳۷ یا ۳۸ درصد رسیده است. با بررسی تاریخی این ارقام درمی یابیم در ۵ دهه گذشته ریاست جمهوری آمریکا، هیچ رییس جمهوری با چنین شاخص های پایینی به انتخاب مجدد دست نیافته است.
همچنین سایر رسانه های اسپانیولی زبان همچون ال کومرسیو و بخش اسپانیایی شبکه های سی ان ان و فرانس ۲۴ نیز براساس نظرسنجیهای انجام شده و معضلات دولت فعلی آمریکا، معتقدند که با وجود تلاش های ترامپ در ماههای باقی مانده، شانسی برای پیروزی وی وجود ندارد و این در حالیست که ترامپ بدترین عملکرد را به عنوان یک رییس جمهوری در سه دهه اخیر داشته است.
جدا از روانهشدن سیل انتقادات از درون حزب جمهوریخواه به ترامپ، نظرسنجیها نیز از کاهش شدید محبوبیت ترامپ خبر میدهند؛ نظرسنجیهایی که ترامپ به آنها باور ندارد و آنها را یک بازی سیاسی و پروپاگاندای جناح رقیب معرفی میکند. این در حالی است که حتی نزدیکترین رسانه به شخص ترامپ یعنی «فاکس نیوز» نیز در یک نظرسنجی ترامپ را ۱۲ درصد عقبتر از بایدن رقیب دموکرات اعلام کردهاست.