کرمانشاه- ایرنا- جهادکشاورزی کرمانشاه، همایشی را کلید زده که امید دارد خروجی آن به جهش تولید و درآمد تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان کمک کند و از زغفران‌ و نخودکاران تا پرورش‌دهندگان اسب، گلخانه‌ها و صنایع تبدیلی را تحت پوشش قرار دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پوستر فراخوان «همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید» روز شنبه با حضور مدیران سازمان جهاد کشاورزی، مسئولان بخشی از ادارات و جمعی از اساتید دانشگاه‌های استان کرمانشاه در محل این سازمان رونمایی شد.

پوستری که از همه اساتید دانشگاه، کارشناسان دستگاه‌های مختلف و حتی فعالان و بهره‌برداران بخش کشاورزی که صاحب ایده و تجربه هستند، خواسته است دیدگاه‌ها، تجربه‌های موفق و خلاقیت‌های علمی خود را در قالب مقاله و فیلم به این همایش ملی ارسال کنند تا علاوه بر انتخاب بهترین‌ها، خروجی همایش هم به صورت گسترده در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی استان قرار گیرد و سبب ارتقای دانش، عملکرد و درآمد آنان شود.

طبق فراخوان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، متقاضیان شرکت در همایش تا ۲۵ مرداد ۹۸ فرصت دارند آثار خود را به آدرس الکترونیکی دبیرخانه همایش به نشانی velayat.majksh@gmail.com ارسال کنند. اختتامیه همایش هم در ۱۹ شهریور ماه برگزار و آثار برگزیده معرفی می شود.

متقاضیان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش به سایت www.jmaj.ir مراجعه کنند یا پوستر همایش را مطالعه کنند.

درآمد بالا با آموزش

به اعتقاد کارشناسان و صاحب نظران حوزه کشاورزی، نحوه و میزان تولیدات زارعی، باغی، دامی و... در استان کرمانشاه با آموزش ها و روش های علمی و کمترین هزینه و انرژی می تواند در مدت کوتاهی جهش پیدا کند و درآمد چشمگیری را عاید کشاورزان و بهره برداران این حوزه کند.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

دنبال پژوهش کاربردی هستیم

حسن خمیس آبادی، دبیر علمی همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید در استان کرمانشاه در مراسم رونمایی از پوستر همایش گفت: تفاوت این همایش با سایر همایش‌ها این است که ما به دنبال مقالات و پژوهش های کاربردی هستیم تا بتواند نیازها و مشکلات کشاورزان را پوشش دهد.

افشین شورچه، دبیر کمیته اطلاع رسانی این همایش هم با اشاره به محجوریت عنوان «فرهنگ جهادی» در ادبیات گفتاری جامعه، از سختی‌های طراحی پوستر جشنواره سخن گفت و افزود: در طراحی پوستر همایش نمادهای کرمانشاه، خاک، دفاع مقدس، جهاد سازندگی، فرهنگ جهادی و گام دوم انقلاب به تصویر کشیده شده است.

اعزام تیم‌های کارشناسی به مزارع

«تهیه ۲۵ کلیپ آموزشی از مراکز تحقیقاتی و علمی با هدف انتشار در فضای مجازی، آموزش از طریق وبینار(ویدیو کنفرانس) و اعزام تیم های کارشناسی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه به مزارع و عرصه های تولیدی استان با نگاه مسئله محوری و رفع مشکلات» از دیگر اقداماتی است که به گفته مسوول کمیته آموزش همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید، در طی این همایش اجرایی می شود.

کوروش مهرابی افزود: برنامه های آموزشی این همایش با کمک دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تدوین شده و بستر لازم برای برگزاری نمایشگاه آن در محل دایمی نمایشگاه‌های کرمانشاه یا به صورت مجازی نیز فراهم شده است.

بهرام خانی، معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان هم در سخنان کوتاه خود به افزایش تولیدات دامی این سازمان در قالب یک برنامه سه ساله اشاره و اظهار کرد: در این راستا توسعه سه زنجیره زنبور عسل، بوقلمون و اسب اصیل نژاد کرد در دستور کار است.

جهش تولید بدون فرهنگ نمی‌شود

جمع بندی مراسم هم بر عهده دبیر اجرایی همایش بود؛ حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم با اشاره به نامگذاری اقتصادی شعارهای ۱۰ سال اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: هدف از این نامگذاری ها تقویت تولید ملی و بنیه اقتصادی کشور بوده و بی شک بستر اصلی تحقق آنها هم اقتصاد مقاومتی است.

او راه جهش تولید در استان را توجه به بخش کشاورزی دانست و گفت: مخاطب اصلی ما در همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید، بهره برداران، کشاورزان، مدیران، کشاورزان و ناظران کشاورز ی هستند که همه باید به مقوله فرهنگ توجه جدی کنند زیرا رسیدن به جهش تولید، بدون آماده سازی فرهنگ به عنوان بستر اصلی شدنی نیست.

مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه افزود: هر اداره کل و شهرستان کرمانشاه ۱۵ مقاله و پنج فیلم در همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید سهمیه دارد که امیدواریم به خوبی تهیه شود و استفاده مناسبی برای بخش کشاورزی استان داشته باشد.

استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در کرمانشاه سالانه بیش از ۷۴ هزار تن گوشت مرغ، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰ هزار تن شیر تولید می‌شود.