کرمانشاه- ایرنا- رمان‌نویس و داستان‌نویس کرمانشاهی گفت: اهالی قلم و هنر برای کشف استعدادهای موجود و به خاطر ادبیات کرمانشاه باید در کنارهم باشند و باوجود اختلافاتی که دارند حرف یکدیگر را گوش دهند.

۱۴ تیر به نام روز قلم نام‌گذاری شده است و به همین مناسبت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با دیگر همکاران خود به دیدن اسماعیل زرعی نویستند برجسته کرمانشاهی رفتند.

درباره استاد اسماعیل زرعی

اسماعیل زرعی داستان‌نویس، شاعر و پژوهشگر ادبی سال ۱۳۳۷ در کرمانشاه متولد شد؛ وی در سال ۱۳۹۳ موفق به دریافت جایزه ادبی صادق هدایت برای داستان کوتاه «جهنم به انتخاب خودم» شد.

مجموعه داستان‌های «سفر در غبار، کمی از کابوس‌های من، نوشته‌هایی که هرگز خوانده نشد، شوهر ایرانی خانم لیزا، فصل‌ها نمی‌خواهند بروند، نفرین شده، رویای برزخی، خواب‌های غمگین، جنگ‌افزاهای معیوب و پیامک‌های تاریک» از اسماعیل زرعی منتشر شده است.

رمان‌های«راز معبد آفتاب، روزشمار اموات و شادی‌های شوم» و مجموعه شعر «چه می‌پرسی از سوگواران مجنون» بخش دیگری از آثار این نویسنده برجسته کرمانشاهی است.

مشکلات را خود اهالی فرهنگ و هنر باید رفع کنند

استاد زرعی در این دیدار اظهارداشت: بیشتر استانها در زمینه‌های شعر، داستان ، ورزش ، خط و حتی سینما به موفقیت‌های خوبی رسیدند اما در کرمانشاه که ظرفیت‌های بسیاری از نظر هنری دارد، این استعدادها به دلیل کمک‌کاری خود اهالی هنر تا یک حد مشخصی نمی‌توانند پیشرفت کنند.

نویسنده رمان «شادی‌های شوم» برگزاری نشست‌های ادبی را پایگاهی برای ارتباط با یکدیگر دانست و افزود: جلسات داستان‌خوانی یکشنبه‌ها را با جدیت بیشتری برگزار می‌کنیم و با توجه به اینکه در این جلسات از سراسر کشور شرکت‌کننده داریم، این جلسات مانند پلی بین ادبیات کرمانشاه و کشور ایجاد کرده و به یک حرکت ملی تبدیل شده است.
زرعی درخصوص حل مشکلات اهالی فرهنگ و هنر هم گفت: هر مشکلی که وجود داشته باشد خود اهالی فرهنگ و هنر باید آن را حل کنند متاسفانه ما خودمان را قبول نداریم و این باعث می‌شود رشد نکنیم و این در حالی است که ما نویسنده‌های خوبی در کرمانشاه داریم.

این داستان‌نویس کرمانشاهی، کتاب «بوف کور» صادق هدایت را از نظر ساختار و محتوی آغاز یک سبک جدید دانست و گفت: تنها داستان‌نویسی که در همه زمینه‌های رئال، فرهنگ عامه، سورئال و مدرن کار کرده و موفق هم بوده بدون شک صادق هدایت است.

خدمت به بزرگانی چون شما افتخار ماست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در این دیدار اختلاف بین اهالی هنر را طبیعی و لازم دانست و گفت: اصحاب هنر را اصحاب افتراق هم می‌گویند و این اختلاف گاهی اوقات منجر به تولید می‌شود و مضر نیست هرچند حرف و سخن اصحاب فرهنگ و هنر در نهایت یکی است.

بهرام فاضلی‌زاد در خصوص استعدادهای فرهنگی و ادبی کرمانشاه هم گفت: مرحوم یدالله بهزاد قابلیت و ظرفیت تبدیل شدن به یک شهریار و حتی بیشتر را هم داشت اما متاسفانه یک بخش خود ایشان مقصر بود و در بخش دیگری هم ما کرمانشاهی‌ها خودمان را نمی‌بینیم و خیلی قائل به تعریف از مشاهیر و مفاخر خود نیستیم.

وی «علی محمد افغانی» را یکی دیگر از بزرگان و مفاخر کرمانشاه دانست و گفت: برای من جالب بود که در نمایشگاهی در تهران مقام معظم رهبری در جواب خبرنگاری گفتند که من تا الان ۲ بار کتاب «شوهر آهو خانم» را خوانده‌ام.

فاضلی‌زاد در پایان این دیدار از برگزاری نشست‌های فرهنگی هنری استاد زرعی استقبال کرد و خطاب به وی گفت: خدمت به مردان بزرگی چون شما افتخار ماست و برای برگزاری نشست‌های خود تالارهای انتظار، وحدت و شهید آوینی در اختیار شما قرار دارد.

دیدار و تجلیل مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از استاد اسماعیل زرعی نویسنده برجسته کرمانشاهی

از حوزه چاپ و نشر کرمانشاه چه خبر ؟

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه درخصوص آمار حوزه نشر کتاب هم به خبرنگار ایرنا گفت: در سال گذشته ۲۰۵ عنوان کتاب با تیراژ ۱۷۳ هزار و ۸۵۰ جلد چاپ شد و این در حالی است که در سه ماهه اول سال ۹۹ هم ۱۱ عنوان کتاب با تیراژ ۸ هزار و ۸۰۰ جلد منتشر شده است.

فاضلی‌زاد از رونمایی ۱۷ عنوان کتاب در سال ۹۸ یاد کرد و افزود: در همین سال ۲۱ هزار جلد کتاب به نهادها، مدارس، مساجد و مجموعه‌های متقاضی اهدا شد.

تجلیل از فعالین حوزه نشر، سرکشی و دیدار از نویسندگان و پیشکسوتان عرصه شعر و ادب، برگزاری جام باشگاه‌های کتاب و کتابخوانی از برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که آقای فاضلی‌زاد به آنها اشاره کرد.