بجنورد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: در سه ماهه نخست امسال حدود ۲۵۰ تن قارچ دکمه‌ای در استان تولید و روانه بازار مصرف شد که شهرستان اسفراین بیشترین میزان تولید در این زمینه دارد.

مهندس محمدعلی شریکیان میزان تولید سالانه محصول قارچ دکمه‌ای در این استان را ۹۷۵ تن اعلام کرد.

وی، میزان اشتغال در زمینه تولید قارچ استان را ۱۱۱ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۸ نفر در مشاغل خانگی و ۶۳  نفر نیز در واحدهای صنعتی مشغول به کار هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، تعداد کارگاه‌های صنعتی تولید قارچ استان را هفت واحد و تعداد کارگاه‌های خانگی را ۴۸ واحد عنوان کرد و گفت: بخش عمده کارگاه‌های تولید قارچ استان در شهرستانهای اسفراین، بجنورد و شیروان فعال است.    

به گفته مهندس شریکیان با بهره برداری از ۲ واحد صنعتی تولید قارچ در سال گذشته، میزان تولید استان ۲ برابر رشد داشته است.

قارچ یکی از سالم ترین مواد غذایی است که می تواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت جای گیرد، قارچ چربی و کلسترول ندارد، مقدار کمی هیدرات کربن را در خود جای داده و از لحاظ داشتن پروتئین در سطح خوبی قرار دارد.  ویتامین، مواد معدنی، آب و فیبر هم از سایر ترکیبات موجود در قارچ هستند که به سلامت هرچه بیشتر بیماران مبتلا به دیابت کمک می کنند.