به گزارش روز شنبه آستان قدس رضوی، مصطفی خاکسار قهرودی افزود: مواجهه آستان قدس رضوی با این بیماری، مواجهه حکیمانه و تکلیفمدارانه بود و بازگشایی صحنهای حرم مطهر نیز با بررسی، تحلیل شرایط و هماهنگی کامل با مراجع تصمیمگیر ملی و استانی انجام شد.
وی ادامه داد: آستان قدس رضوی با همفکری دیگر آستانهای مقدس در کشور، دستورالعملهایی تهیه و به ستاد ملی مقابله با شیوع کرونا ارائه داد که به تصویب رسید و ما بر اساس آنها وارد مرحله بازگشایی گام به گام شدیم و امروز بنا به اظهارنظر مقامهای رسمی، آستان قدس رضوی رفتار مناسبی در مقابله با بیماری کرونا داشته است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: مجموع این رفتارها، زمانی اثربخش است که مردم هنگام تشرف به بارگاه منور رضوی به همه دستورالعملها توجه کنند. توجه و همراهی مردم میتواند ما را از این گردنه عبور دهد.
وی افزود: در آستان قدس رضوی احساس تکلیف در کنار احساس مسوولیت قرار گرفت و منشاء تصمیمگیری بزرگ شد.
خاکسار قهرودی ادامه داد: بحران کرونا نه فقط برای ما که برای دنیا، امر تازهای بود و مواجه شدن با آن در کشور ما یک مواجهه عقلانی بود و یکی از دلایل مهم آن این بود که مردم کشور ما مسلمان هستند.
وی گفت: در کشور ما، جامعه، رفتار خود را تکلیف میداند و این موفقیتی که به طور نسبی کسب شد، معلول همین تفکر است و گرچه از نظر امکانات وضعیت ما متفاوت بود اما نتیجه بهتری گرفتیم زیرا وقتی مردم از منظر تکلیف دینی به امور نگاه میکنند، رفتارشان متفاوت است. در جامعه دینی، وقتی رهبری، علما و حوزههای علمیه پای کار میآیند، مردم هم پای کار میآیند و توجهی به هزینه و زحمت آن ندارند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: مسدود سازی ورودی زائران آسان نبود. ارادتمندان فراوانی بودند که با بسته شدن درهای حرم مطهر رضوی مخالف بودند و ما باید به آنها هم پاسخ میدادیم. بسته شدن درهای حرم مطهر رضوی سابقه نداشت و اگر گاهی اتفاقاتی میافتاد که ناچار درهای حرم مطهر رضوی مسدود میشد، برای مدت کوتاه بود.
وی ادامه داد: این تصمیم بر اساس وظیفه و تکلیف و هماهنگی با مراکز ذیربط تصمیمگیرنده برای کنترل شیوع کرونا به اجرا درآمد و همراهی مردم و صبر و تحمل آنان نیز ستودنی بود.
خاکسار قهرودی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در زمان بسته بودن درهای حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) گفت: در این مدت فعالیتهای بسیار در حرم مطهر و روضه منوره انجام شد که در زمان حضور شبانهروزی زائران دربارگاه منور رضوی، امکان انجام آنها وجود نداشت و در این مدت توانستیم، بررسی کاملی در باره وضعیت ابنیه حرم مطهر و آسیبهایی که پیدا شده بود انجام دهیم.