محمد ندری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح اصلاح نژاد دام سبک برای ۵۱ نفر نیز اشتغال زایی ایجاد می کند.
وی افزود: مجری طرح واحد اصلاح نژاد هفت هزار راسی در برنامه پنج تا ۱۰ سال اصلاح نژاد ۲۰۰ هزا راس دام را برنامه ریزی کرده است.
وی گفت: مجری این طرح هزار هکتار زمین کشاورزی نیز در دست دارد، در اجرای این پروژه زنجیره تولید نیز رعایت شده است.
وی با بیان اینکه تسهیلات در این طرح به صورت مشارکتی و فروش اقساطی است افزود: مجری این طرح هم اکنون سه هزار راس دام اصلاح شده دارد.
ندری اظهار داشت: با اجرای این طرح تحول بزرگی در حوزه دامداری صنعتی و اصلاح نژاد در استان اتفاق خواهد افتاد، مجری طرح نیز یکهزار میلیارد ریال آورده برای اجرا دارد.
وی گفت: در اجرای این طرح، دام ها در اختیار دامداران روستایی نیز قرار می گیرد و بره ها از آنان خریداری می شود.
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون خراسان شمالی گفت: در سه ماه امسال، ۱۲۴ میلیارد و ۸۱۸ میلیون ریال تسهیلات به متقاضیان در قالب ۲۹۹ پرونده پرداخت شده است.
ندری با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد کاهش دارد اظهار داشت: در سه ماه پارسال ۱۵۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات به ۳۷۸ پرونده پرداخت شده بود.
بیشتر طرح های اشتغال مربوط به طرح های روستایی و عشایری است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اگر مجموعه کبیری که در ۱۰۰ هکتار زمین و ۹ حلقه چاه در اختیار دارد شامل هفت هزار راس دام مولد در مرحله اول راه اندازی شود این پروژه با عنوان بزرگ ترین گله اصلاح نژاد کشور در بخش خصوصی شناخته می شود، در مرحله دوم این پروژه اصلاح نژاد تا ۲۰۰ هزار راس است.
مهدی شکاری افزود: بره های تولید شده از گوسفند افشار حاوی ژن برولا و گوسفند دارای ژن همو و هترو حاوی ژن های چند قلو زایی خواهند شد که برای بحث اقتصادی بسیار میفد خواهد بود.
گوسفندان نژاد افشاری جزو گوسفندانی است که پرورش آنها خیلی به صرفه است، به خصوص اینکه دارای گوشت و پشم عالی هستند.
در خراسان شمالی ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک وجود دارد، افزون بر ۹۰ درصد دام های سبک استان به صورت سنتی نگهداری می شوند.
خراسان شمالی در زنجیره تولیدو ارزش در بخش دام سبک و طیور رتبه ۹ کشور را دارد.
استان خراسان شمالی با داشتن افزون بر ۲ میلیون و ۵۲۶ واحد دامی یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.