سنندج - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بازرسان این اداره کل در سه ماه اول امسال برای ۲۲۰ مورد از تخلفات بهداشتی مراکز عرضه و واحدهای تولیدی پرونده قضایی تشکیل و آن را به تعزیرات حکومتی ارجاع دادند.

مجتبی ورمقانی روز یکشنبه اظهار داشت: از ابتدای سال جاری که با اجرای طرح های تشدید نظارت بر بهداشت عمومی ویژه نوروز ۹۹ و ضیافت ویژه ماه مبارک رمضان آغاز و پرونده‌های متعددی حاصل نظارت‌ها و همچنین اجرای روزانه و مستمر طرح پایش و نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای پرورشی تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: از این تعداد پرونده ارجاعی به مراجع قضایی تعداد ۱۷۲ فقره مربوط به سنندج و مابقی به سایر شهرستان ها اختصاص داشته که ۹ مورد از کل پرونده‌ها نیز منجر به پلمب واحد عرضه شده است.

ورمقانی از عرضه کنندگان فرآورده‌های خام دامی خواست، مطابق با دستورالعمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی عمل کرده و از عرضه فرآورده‌های تاریخ مصرف گذشته، بدون هویت و خارج از ضوابط دامپزشکی خودداری کنند.

طرح سنجش کیفیت و سلامت شیر خام در سراسر استان انجام می‌شود

معاون سلامت مدیرکل دامپزشکی کردستان نیز گفت: بازرسان ستادی این اداره کل در شهرستان سقز آزمایش‌های سنجش کیفیت و سلامت شیر را در چند مرکز عرضه شیر خام انجام دادند تا آغازی بر تعمیم این طرح در سراسر استان بشد.

ناصر مخدوم افزود: در این بازرسی برای سنجش کیفیت و سلامت شیر خام، تعداد ۸۸ آزمایش برای اطمینان از کیفیت و سلامت شیر خام و تشخیص تقلبات و افزودنی های غیر مجاز به شیر در همان محل عرضه انجام و توصیه‌ها و راهکارهای بهداشتی مورد نیاز در تهیه، نگهداری و عرضه شیر خام ارائه شد.

وی یادآور شد: هم اکنون همه مراکز عرضه شیر خام در استان دارای دفتر بازرسی بوده که بطور مرتب و منظم توسط بازرسان دامپزشکی مورد بازدید قرار می‌گیرند.

طرح نظارت بر کیفیت و سلامت شیر خام از ۱۵ اریبهشت ماه بصورت آزمایشی در سطح مراکز عرضه شیر خام شهرستان سنندج آغاز شده است.

جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است. هم اکنون در این استان ۷۶۸ واحد پروش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون، شترمرغ و سایر با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر از دام های استان تولید می شود.

این استان دارای بیش از ۶۰ هزار واحد صنفی و فروشگاهی است که حدود سه هزار مورد از این واحدها مشمول نظارت دامپزشکی هستند.