تهران- ایرنا- یک رسانه تحلیلی آسیایی- اروپایی با انتشار گزارشی نوشت: برنامه ریزی آمریکا نشان می دهد که آسیا بزرگترین عرصه نبرد آتی این کشور در سال های پیش رو خواهد بود.

نشریه یوروایژین تایمز روز یکشنبه در تحلیلی نوشت: "تیم دسک" تحلیگر این نشریه در گزارش خود آورده است: دربحبوحه وضعیت تهاجمی چینی‌ها در دریای جنوبی چین و مرزهای هند، آمریکا آماده است تا هزاران سریاز خود را که اکنون در پایگاههای آمریکا مستقر هستند به دیگر مراکز نظامی این کشور در خلیج گوام، هاوایی، آلاسکا، ژاپن و استرالیا اعزام کند. 

"تیم دسک" نویسنده این گزارش با اشاره به اینکه "در دوران جنگ سرد کارشناسان دفاعی ایالات متحده فکر می‌کردند حفظ نیروی زمینی گسترده در اروپا برای حفظ اتحاد جماهیر شوروی ضروری است، اما این تکنسین‌ها در دو دهه قرن جاری، جهت این مسیر را به خاورمیانه تغییر دادند و اکنون نیز برنامه ریزی‌های نظامی را با تمرکز بر چین تغییر داده‌اند. 

خط مشی جدید آمریکا در اظهارات طراحان و استراتژیست‌های کاخ سفید بخوبی آشکار است. 

 وی با استناد به اظهارات "رابرت اوبرین"مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، که بتازگی در تارنمای وال استریت ژورنال منتشر شده نوشت: برای مقابله با قدرت چین و روسیه، نیروهای نظامی آمریکا باید با روشی سریعتر به پایگاههای آمریکا در خارج از کشور اعزام شوند. 

وی در این گزارش افزود: در این زمینه، ایالات متحده سربازان خود را که به طور دائم در آلمان مستقر شده بودند از ۳۴ هزار و ۵۰۰ نفر به ۲۵ هزار نفر کاهش خواهد داد.  انتظار می‌رود این سربازان مازاد به  سایر نقاط دیگر اروپا یا هند- پاسفیک اعزام شوند یا اینکه به کشور خود آمریکا بازگردند. 

 او برین گفت: آمریکا و متحدانش در منطقه هند- پاسفیک بامهمترین چالش‌های ژئوپولتیک از زمان جنگ سرد تاکنون روبه رو شده‌اند. 

اوبرین تاکید کرد: منتقدان شاهد سه روند در مأموریت‌های جهانی ارتش ایالات متحده شامل؛ تغییر جغرافیای تمرکز و استقرار از اروپا و خاورمیانه به سمت آسیا و اقیانوسیه، تغییر جنگ زمینی به  سوی نبرد هوایی-دریایی و کاهش هزینه‌های دفاعی آمریکا هستند. 

دسک در تحلیل خود افزود: از نظر استراتژی، ایالات متحده تمرکز و منابع خود را به نیروی دریایی و نیروی هوایی منتقل کرده است، به ویژه آنکه احتمال حمله روسیه به اروپا کاهش یافته است. ایده نبرد هوا- دریا نیز که در سال ۲۰۱۰ اعلام شد براین مبناست که با استفاده از بمب افکن‌های دوربرد و زیردریایی‌ها، قدرت دفاعی چین  تضعیف شود. 

نویسنده دراین مقاله استدلال کرده است: در یک درگیری احتمالی آمریکا با چین، تفنگداران دریایی وهمینطور ظرفیت دریایی و حمل و نقل هوایی خود را نشان خواهد داد. دلیل این امر این است که میدان نبرد در سال‌های آتی در آبهای دریای جنوبی چین یا سایر جبهه‌های دریایی قرار خواهد داشت. 

براساس این  گزارش؛ دولت ترامپ اکنون سرگرم بحث و گفت وگوهای گسترده با کره جنوبی در مورد پشتیبانی از نیروهای نظامی این کشور است. برای ژاپن که به دلیل نگرانی از هزینه، استقرار سیستم دفاع هوایی Aegis Ashore را متوقف کرده است، فشارهای ایالات متحده برای افزایش حمایت از کشور میزبان ممکن است به تجدید نظر در استراتژی دفاعی این کشور منجر شود.