علی ناجی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد، برخی ایلات در مناطق مورد نظر مستقر شده و باقی نیز در حال رسیدن به مناطق ییلاقی هستند.
وی اضافه کرد: حدود ۶۰۰ خانوار از عشایر آذربایجانغربی به ییلاقهای خارج از استان در دامنههای جنوبی سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجانشرقی کوچ میکنند.
وی ادامه داد: همچنین چهار هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی چالدران کوچ میکنند و عشایر جنوب نیز به مناطق ییلاقی در دامنههای سهند و مراتع مرند، نقده، میاندوآب، شاهین دژ و بوکان میروند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: عشایر این استان، همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت ۲ میلیون واحد دامی خود را به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ میدهند.
ناجی بیان کرد: عشایر آذربایجانغربی ۲ میلیون واحد دامی دارند که ۶۰ هزار واحد از این دامها، دام بزرگ و مابقی دام کوچک هستند.
وی اضافه کرد: تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تأمین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی اندیشیده شده است.
وی اظهار داشت: عشایر به مدت ۲ تا سه ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز میکنند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: عشایر این استان در ۵۵۰ منطقه حدود سه هزار سیاه چادر برپا کرده و مابقی عشایر نیز به جای سیاه چادر، از چادرهای برزنتی استفاده میکنند.
وی ادامه داد: عشایر این استان با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار آنان قرار گیرد.
وی بیان کرد: شیوع بیماری کرونا منجر شده فروش محصولات عشایری دچار مشکل شود و این امر از نظر اقتصادی به ضرر جامعه عشایری است و باید تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.